Μάνος Δασκαλάκης: Ο γάμος με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και οι νοσηλείες της Τζωρτζίνας

Estimated read time 1 min read

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χωρίς την παρουσία του δικηγόρου του κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης ως πρώτος μάρτυρας ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά τον θάνατο της εννιάχρονης κόρης του Τζωρτζίνας, για τον οποίο διώκεται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς, όπως είπε, δε φοβόταν ότι θα πέσει σε αντιφάσεις. 

Επί τρεις ώρες απαντούσε στα κρίσιμα ερωτήματα της ανακρίτριας γύρω από το θάνατο της πρωτότοκης κόρης του και συγκεκριμένα:  

  • Αν είχε διαπιστώσει ύποπτη συμπεριφορά από τη σύζυγό του.
  • Για τις συνθήκες νοσηλείας της κόρης του στο νοσοκομείο.
  • Για τις δυο καταγγελίες κακοποίησης της εννιάχρονης το 2014 στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Εξάλλου, έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη γνωριμία του, τη σχέση του και την εννεαετή συμβίωσή του με την κατηγορούμενη, τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζαν κατά καιρούς, αλλά κυρίως τις αιφνίδιες απώλειες των παιδιών τους Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας.

Αναφερόμενος στο εάν είχε υποπέσει κάτι περίεργο στην αντίληψή του σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της συζύγου του απέναντι στα παιδιά, επέμεινε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια καλή μάνα και δεν είχε δώσει την παραμικρή υποψία προκειμένου να σκεφτεί ότι ενδεχομένως ήθελε να βλάψει τα παιδιά της.

Ερωτώμενος από την ανακρίτρια εάν γνωρίζει πώς χορηγήθηκε η δολοφονική δόση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, ο κ. Δασκαλάκης δήλωσε άγνοια, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν αμφισβητεί τους γιατρούς κι επιθυμεί να μάθει όλη την αλήθεια για το χαμό της εννιάχρονης.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, απέφυγε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ενώ παράλληλα έψαχνε εναγωνίως την έξοδο από τα δικαστήρια. 

Ο Μ. Δασκαλάκης «άδειασε» χθες την εν διαστάσει σύζυγό του, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας.  «Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα» είχε πει δημόσια, αφού δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ως παθών από την αξιόποινη πράξη της.

Η  33χρονη θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, αίτηση για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα υποβάλλει ακόμη αίτηση διαζυγίου, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα.

Από αύριο αναμένεται να αρχίσουν να καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές που ήταν παρόντες στις νοσηλείες της εννιάχρονης, ενώ θα ακολουθήσουν και πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author