Λύκεια: Στο 0,27% η θετικότητα στα self-tests μαθητών και εκπαιδευτικών

Estimated read time 1 min read

Upd. 22.20. Στο 0,27% ανέρχεται η θετικότητα στα self-tests μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ενόψει της επιστροφής των λυκείων σε δια ζώσης λειτουργία.

Από τις 8 το πρωί μέχρι το βράδυ της Κυριακής, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 256 μαθητές και 172 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό (σύνολο 428).

Τα αρνητικά δείγματα μαθητών ανέρχονται σε 98.965. Ως προς το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, τα αρνητικά self-tests ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 50.887.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι μαθητές Λυκείων ανέρχονται σε 254.351 (239.736 στα δημόσια, 14.615 στα ιδιωτικά Λύκεια. Κατά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι καθηγητές ανέρχονται σε 23.652 (21.736 στα δημόσια, 1.916 στα ιδιωτικά).

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν νωρίτερα πως, με αυτόν τον τρόπο, εντοπίστηκαν μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο.

Το επαναληπτικό τεστ θα είναι rapid σε κρατική δομή. Εάν βγει αρνητικό, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μεταβούν στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμη: Λύκεια: Επιστροφή στα θρανία με μέτρα και self-test

Σημειώνεται ότι από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self-tests, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ για την Covid-19 (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author