Λυπηρό που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου»

Estimated read time 1 min read

Προφανώς ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που πέρασε στην αντεπίθεση κατά του Μάικ Πομπέο αλλά και κατά της Γαλλίας, μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης Ειρήνη, λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό με τη γερμανική φρεγάτα που σταμάτησε για έλεγχο τουρκικό πλοίο, το οποίο και τον αρνήθηκε, μετά και από απόφαση της Άγκυρας, δεν έγινε τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι «εναντίον της Τουρκίας», υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου» και στηρίζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ είπε ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.

Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας».

Κατέληξε την παρέμβαση του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας με σαφή εκνευρισμό ότι η ομάδα Μινσκ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι προκατειλημμένη υπέρ της Αρμενίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στο σεξουαλικό κορωνοπάρτι στις Βρυξέλλες

Συγκλονίζει εθελοντής για το εμβόλιο της Pfizer: «Δεν το έκανα για τα 1.700 ευρώ»

Γιατί χρειάστηκε να μεταφερθεί από ΜΑΦ σε ΜΕΘ ο Πλακιωτάκης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author