Λιανεμπόριο: Μετά το «click away» έρχεται το «click inside» – Τι εξετάζεται

Estimated read time 1 min read

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, 20:16

Λιανεμπόριο: Μετά το «click away» έρχεται το «click inside» - Τι εξετάζεται

Έναν νέο τρόπο ενίσχυσης του λιανεμπορίου εν μέσω της πανδημίας επεξεργάζεται το επιτελείο του Υπουργείου Ανάπτυξης ώστε να τονωθεί η αγορά στο διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί της κυκλοφορίας. 

Έτσι μετά την εφαρμογή του click away που οι καταναλωτές μπορούσαν να παραγγείλουν τα προϊόντα που ήθελαν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και να τα παραλάβουν στη… πόρτα του καταστήματος, πλέον με το click inside θα μπορούν να εισέρχονται στο εσωτερικό του και να κάνουν τις αγορές τους. 

Πρακτικά, με το click inside ο καταναλωτής θα μπορεί να κλείνει τηλεφωνικά ή διαδικτυακά ραντεβού για την επίσκεψή του στο κατάστημα σε προκαθορισμένη ώρα, να διαλέγει το προϊόν που τον ενδιαφέρει εκεί, να το δοκιμάζει εφόσον επιθυμεί και να το πληρώνει εντός του καταστήματος. 

Σημειώνεται ότι υπάρχει η σκέψη click away και click inside να λειτουργήσουν παράλληλα ώστε να μπορεί κάποιο κατάστημα να είναι σε θέση να εξυπηρετεί περισσότερους καταναλωτές.

Αδ. Γεωργιάδης: Μερικό άνοιγμα λιανεμπορίου, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Στις αρχές του νέου έτους  αναμένεται να γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα», είπε ο υπουργός, ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες». Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, με τα δεδομένα που έχουμε για την επιδημία, θα μπορούσαμε να μιλάμε για οριζόντιο μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με κανόνες. «Με το click away θα λειτουργούν ούτως ή άλλως», επεσήμανε.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

You May Also Like

More From Author