Κ. Μητσοτάκης: Η φωτογραφία – έκπληξη που δώρισε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ισραήλ

Estimated read time 1 min read

Ένα ιδιαίτερο δώρο πρόσφερε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτσογκ, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χέρτσογκ δώρισε στον Πρωθυπουργό μία φωτογραφία του Kωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Χαΐμ Χέρτσογκ, πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ (1983-1993) και πατέρα του σημερινού Προέδρου. 

«Είναι μια όμορφη φωτογραφία από την επίσκεψη του πατέρα σας στην κατοικία του Προέδρου του Ισραήλ το 1992. Εικονίζονται ο πατέρας σας με τον πατέρα μου, και οι δύο είναι πια στον παράδεισο», ανέφερε ο Ιτσχάκ Χέρτσογκ, με τον κ. Μητσοτάκη να τον ευχαριστεί θερμά για την ευγενική χειρονομία. 

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην απόφαση που ελήφθη το 1990, επί Πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από την Ελλάδα και στο πώς αυτή η ενέργεια, που συνιστούσε στροφή στην πολιτική της Ελλάδας, οδήγησε στη ραγδαία βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων από τότε. 

«Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου τήρησε τη δέσμευσή του για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ, αν θυμάμαι καλά, 10 ημέρες μετά την ορκωμοσία του», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον κ. Χέρτσογκ να υπογραμμίζει ότι η κίνηση αυτή «αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη, θετική αλλαγή, για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών».

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author