Κωδικός «Μύκονος»: Έτσι θα βάλει στοπ στα κορονοπάρτι η ΕΛΑΣ – Όλο το σχέδιο – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Κορονοϊός: Με τους τουρίστες να φτάνουν στην Ελλάδα για να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι, εντείνεται η αγωνία για τα κορονοπάρτι που θα θελήσουν κάποιοι να διοργανώσουν.

«Φρένο» στα κορονοπάρτι σκοπεύει να βάλει η ΕΛΑΣ με ειδικές ομάδες κρούσης.

Χθες, άλλωστε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς είχε προαναγγείλει την ενεργοποίηση ειδικών μονάδων ελέγχου όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα νησιά.

«Τα παράνομα πάρτι σημαίνουν διασπορά, διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές, συρροές σημαίνει μέτρα αναγκαστικά και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και τεράστια ζημιά στις τοπικές οικονομίες εν μέσω τουριστικής περιόδου, είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι θα μπει τέλος στα κορονοπάρτι

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Μύκονος», αποκάλυψε χθες ο ΣΚΑΙ, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση των κορονοπάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • 10μελείς ομάδες κρούσης για κορωνοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
  • Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
  • Drones περιπολιών
  • Κέντρο επιχειρήσεων
  • «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης θα βρίσκονται εκτός από τις βίλες και πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες.

Παράλληλα, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τα κορονοπάρτι, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author