Κυρώσεις σε τέσσερις ναυτιλιακές για μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας

Estimated read time 1 min read

Κυρώσεις σε τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες, ανάμεσά τους και ελληνική, επέβαλλε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, διότι μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, κλιμακώνοντας τις ενέργειες της Ουάσινγκτον εναντίον του Νικολάς Μαδούρο με μπλόκο στις εξαγωγές αργού της χώρας.

Πρόκειται για τις εταιρείες Afranav Maritime Ltd με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, Adamant Maritime Ltd και Sanibel Shiptrade Ltd, καθώς και την Seacomber Ltd με έδρα την Ελλάδα, δεξαμενόπλοια των οποίων μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

«Οι εν λόγω εταιρείες μεταφέρουν πετρέλαιο που ουσιαστικά έχει κλαπεί από τον λαό της Βενεζουέλας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela από τον περασμένο Ιανουάριο, κατηγορώντας τον Μαδούρο ότι εξασφάλισε την επανεκλογή του με δόλο.

Από την πλευρά του ο Μαδούρο αποδίδει στις κυρώσεις τα δεινά της Βενεζουέλας, ενώ κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει την εκδίωξή του με στόχο να θέσει υπό τον έλεγχό της τα τεράστια αποθέματα αργού της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Δόγμα «νόμος και τάξη» από τον Τραμπ: Στρατός στον Λευκό Οίκο – Δείτε βίντεο

Γυναίκα νεκρή από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Βούλα – Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα

«Έφυγε» η Αμαλία Μεγαπάνου που ταύτισε την ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author