Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης εν μέσω πανδημίας

Estimated read time 1 min read

Κυρίαρχος αναδεικνύεται σε άλλη μία δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η ελληνική κοινωνία εν μέσω πανδημίας: σε πανελλαδική μέτρηση της Prorata, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 8 έως 11 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός καταγράφεται με σημαντική διαφορά ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, παρά την ελαφρά μείωση της δημοφιλίας του, με το 46% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον τον συμπαθεί». Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μεγάλη πλειοψηφία ζητά την εξάντληση της τετραετίας. 

Ακολουθεί σε δημοτικότητα ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 29%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 24%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23% και ως ουραγός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το αντίστοιχο ποσοστό των θετικών εντυπώσεων να περιορίζεται στο 10%.

unnamed_2_
unnamed_3_
unnamed_4_
unnamed_5_
unnamed_6_

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο εκλογικό σώμα  ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 60% (με θεαματική άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 53% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 42% και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42%, ενώ μεταξύ των προσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50% -που έχει «αγγίξει» και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων με την μετριοπάθεια των τοποθετήσεών του- και ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.

unnamed_7_
unnamed_8_
unnamed_9_
unnamed_10_

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ 

Τα δημοφιλέστερα πρόσωπα μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που απολαμβάνουν των θετικών εντυπώσεων του 90% της σημερινής εκλογικής βάσης του κόμματος, ενώ τα δημοφιλέστερα πρόσωπα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ανδρέας Ξανθός με 94% και 90%, αντίστοιχα, θετικές εντυπώσεις εντός της σημερινής εκλογικής βάσης του κόμματος.

unnamed_11_
unnamed_12_

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η πλειοψηφία (71%) δηλώνει λίγο ή και καθόλου ικανοποιημένη από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση και μόλις το 24% αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο. Η αντίληψη που κυριαρχεί ως προς τις στοχεύσεις του ανασχηματισμού ήταν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε «να δημιουργήσει ένα κυβερνητικό σχήμα εκλογικής ετοιμότητας» και «να εξυπηρετήσει φίλους και ημετέρους». Μικρότερη διείσδυση στον πληθυσμό παρατηρείται στα αφηγήματα ότι επρόκειτο περί «αναβάθμισης της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος» ή ότι «επιχειρήθηκε να διορθωθούν ορισμένες άστοχες επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις».

unnamed_13_
unnamed_14_

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Το 57% επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία η ελληνική κυβέρνηση, ενώ το 38% επιθυμεί να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, μειοψηφία αποτελούν όσοι εκτιμούν ότι τελικά η κυβέρνηση πράγματι θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού το 33% εκτιμάει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, ενώ το 62% πιστεύει ότι θα διεξαχθούν εκλογές πριν από τη λήξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας.

unnamed_15_
unnamed_16_

ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ

Τα κυρίαρχα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στην ελληνική κοινωνία από τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο αμερικάνικο Καπιτώλιο ήταν η αποστροφή και απογοήτευση. Οι επικρατέστεροι χαρακτηρισμοί ως προς αυτούς που εισήλθαν στο αμερικάνικο Καπιτώλιο είναι οι όροι «ακροδεξιοί» και δευτερευόντως οι όροι «εξτρεμιστές» και «περιθωριακοί».

unnamed_17_
unnamed_18_

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ «ΚΑΠΙΤΩΛΙΑ» ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ _ ΕΛΛΑΔΑ

Το 57% εκτιμά ότι είναι πολύ έως αρκετά πιθανό να συμβούν παρόμοια γεγονότα τα επόμενα πέντε χρόνια σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ μικρότερη μερίδα (41%) εκτιμάει ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά έως πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο στην χώρα μας τα επόμενα πέντε χρόνια.

unnamed_19_

Ειδήσεις σήμερα: 

Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ’ Λυκείου θα προτείνουμε το άνοιγμα της αγοράς

Μεγάλο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ για την «καρατόμηση Λοβέρδου» στο ΚΙΝΑΛ

Γιατί πεθαίνουν περισσότερες γυναίκες στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author