Κρούσμα σε δομή ψυχικής υγείας

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τρίπολη καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε δομή ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, πρόκειται για άνδρα ο οποίος έχει ήδη διακομιστεί στο Νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο. Επιτόπου στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθώς στη δομή φιλοξενούνται άλλα 10 με 11 άτομα.

Η δομή έχει ήδη τεθεί σε άτυπη καραντίνα και παράλληλα αναμένονται ανακοινώσεις από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς πριν από λίγες μέρες ο άνδρας είχε νοσηλευθεί στην Παθολογική Κλινική και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην Τρίπολη, καθώς τα προηγούμενα κρούσματα είχαν αναφερθεί από την περιοχή της Κυνουρίας.

Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα ελέγχου σε άνδρας ξένης υπηκοότητας, ο οποίος έχει παρουσιάσει συμπτώματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

Επίσης, τέσσερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στη Λαμία. Πρόκειται για συγγενείς 86χρονου που είχε ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν η κόρη του η οποία επίσης εισήχθη στη ΜΕΘ, η σύζυγος, και ο εγγονός του, οι οποίοι νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του 86χρονου και στην Αταλάντη.

Στην Κοζάνη το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα, δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων ταξιδιωτών που νοσηλεύονται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας.

Ήδη έχουν αρχίσει ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον τους, καθώς έσπασαν την καραντίνα αφού επέστρεψαν από την Τσεχία.

Θετικός διαγνώστηκε ένας 57χρονος που ήρθε σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα, καθώς και δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε καραντίνα. Ο 57χρονος είναι υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας. Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχουν ήδη διενεργηθεί οι πρώτες ιχνηλατήσεις, τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο φιλικό του περιβάλλον.

Οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Υγείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στους 182 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς χθες κατέληξε μία 58χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία επιχειρηματικού ομίλου

Στις 2 Ιουλίου η απόφαση για το αν θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Τρόμος στο Σιάτλ: Άνδρας έπεσε με το αμάξι του πάνω σε διαδηλωτές – Ένας τραυματίας από σφαίρα 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author