Κρήτη: Έρημη πόλη σήμερα το Ηράκλειο – Άδειοι οι δρόμοι του κέντρου (βίντεο) – Ηράκλειο

Estimated read time 1 min read



Ηράκλειο








Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και το κέντρο του Ηρακλείου είχε σήμερα μία εικόνα αλλιώτικη από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Άδειοι ήταν οι περισσότεροι δρόμοι με λίγους ντόπιους να περπατούν, ενώ κάπως περισσότεροι ήταν οι τουρίστες που εξερευνούσαν το Ηράκλειο από νωρίς το πρωί


  • Οι ντόπιοι έφυγαν… και έμειναν οι τουρίστες
  • Απολαυστικοί περίπατοι στους άδειους δρόμους του Ηρακλείου
  • Καφεδάκι και βόλτα στο ήρεμο Ηράκλειο
  • Με ελάχιστα αυτοκίνητα οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου

Κυριακή, 14 Αυγούστου και όπως είναι φυσικό, το άλλοτε πολύβουο κέντρο του Ηρακλείου μοιάζει άδειο. Φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών εκμεταλλεύτηκε τη σημερινή αργία βρίσκοντας την ευκαιρία για μία απόδραση μακριά από τον θόρυβο της πόλης.  

Στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου έδιναν ζωή σήμερα κατά βάση τουρίστες, οι οποίοι έχουν έρθει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και θέλησαν να περιπλανηθούν στο κέντρο της πόλης.  

Κόσμος υπήρχε μόνο στην πλατεία των Λιονταριών, με ντόπιους που απολάμβαναν δίπλα στο περίτεχνο ενετικό σιντριβάνι τον πρωινό τους καφέ, αλλά και με γκρουπ από τουρίστες που φωτογραφίζονταν με φόντο την πλατεία.  

Η κίνηση στις κεντρικές αρτηρίες ήταν ελάχιστη με τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης να φαντάζουν πιο ιδανικές από ποτέ. Ωστόσο η εικόνα δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς από τις επόμενες μέρες – όπως κάθε χρόνο – η πόλη του Ηρακλείου θα επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς της. 












Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author