ΚΟ ΔΗΜΑΡ: Εκ νέου ο Φ. Κουβέλης κατά της εργασιακής εφεδρείας

Την αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδηγεί σε απόλυση, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Πάντως, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Για την εφεδρεία είπε ακόμη ότι περιμένει τις εισηγήσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία ‘όρθια’. Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος» τόνισε και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία από τα μέτρα προσραμογής».

Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχει λάβει ακόμη από το οικονομικό επιτελείο το κείμενο με τα τελικά μέτρα που εισηγείται, για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Στην συνεδρίαση, ο Οδυσσέας Βουδούρης διένειμε επιστολή πρός τους συναδέλφους του εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις για το αν τα υπό απόφαση μέτρα συμβαδίζουν με το προγραμματικό πλαίσιο που συμφώνησαν τα τρία κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Επίσης, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ δεν έδωσε το «παρών» ο βουλευτής Ηρακλείου Γ.Μιχελογιαννάκης, ο οποίος σε δήλωσή του, που δημοσιεύει το Cretalive, αναφέρει:

«Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δισ., τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν ‘αφήστε τα έσοδα, εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε’.

» Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δισ. στα 11,5 δισ. ευρώ αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα έξοδα και όλα καλά».

Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author