Κουβέντα για την ταμπακέρα

Ο Παύλος Γερουλάνος για την ΕΡΤ σήμερα στο ΚΑΝΑΛΙ 1. Βέβαια κουβέντα για την ταμπακέρα της άρσης του πλαφόν των 6.000:

-Η μείωση των τελών για την ΕΡΤ θα είναι σε συνάρτηση με τη δυνατότητα μείωσης του κόστους λειτουργίας της. Είμαστε σε καλό δρόμο.
-Πρέπει πρώτα να μειωθεί σοβαρά η «τρύπα» των 100εκ ευρώ της  ΕΡΤ.
-Η ΕΡΤ φέτος θα γίνει πλεονασματική για πρώτη μετά από πολλά χρόνια. Μέσα σε περίπου ένα χρόνο μειώσαμε κατά πολύ τα έξοδα της.
-Προχωρήσαμε σε εξορθολογισμό των αμοιβών ενώ προσπαθούμε να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο το πρόγραμμα.
-Γίνεται αποεμπορευματοποίηση της ΕΡΤ. Ήταν λάθος να προσπαθεί  να «κάνει» το εμπορικό κανάλι και να ανταγωνιστεί ιδιώτες.
-Έχοντας το ανταποδοτικό τέλος «χτύπαγε» προγράμματα και τα αγόραζε πολύ πιο ακριβά απ’ ότι άξιζαν με αποτέλεσμα να χάνει λεφτά ακόμη και από προγράμματα που θα μπορούσε να κερδίσει.
-Ο Αντώναρος πρέπει να πάρει πίσω τις δηλώσεις περί πολιτικών διώξεων στην ΕΡΤ. Είναι ελαφρόκαρδες και απαράδεκτες κατηγορίες.
-Επί υπουργίας Αντώναρου συνέβαιναν όλα αυτά στην ΕΡΤ. Τι θέλει να τα βάλουμε κάτω από το χαλί; Αν αυτό θέλει η ΝΔ τότε δεν έχει καταλάβει γιατί έχασε με 10 μονάδες.
-Στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ δίνεται βαρύτητα στην ενημέρωση, τις σοβαρές εκπομπές, τα σοβαρά ρεπορτάζ και στην σε βάθος ανάλυση θεμάτων που αφορούν την κοινωνία.
-Δεν θα κάνουμε την ΕΡΤ ένα κυβερνητικό κανάλι. Πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενημέρωση του πολίτη
-Δεν θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο καναλιών. Κάτι τέτοιο δεν θα μειώσει τα έξοδα που είναι κατά βάση πάγια.
-Δεν προχωράμε σε πολιτικές διώξεις στην ΕΡΤ. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε σε τάξη το δημόσιο τομέα. Στην ΕΡΤ κυνηγάμε τη διαφάνεια, δεν ποινικοποιούμε.


You May Also Like

More From Author