Κορωνοϊός: 3.628 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι, 344 διασωληνωμένοι

Estimated read time 1 min read

Σε 3.628 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 22 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 344 ασθενείς, εκ των οποίων 319 (92,73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7,27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Λύματα: Σταθερό το ιικό φορτίο σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Αυξητικές τάσεις σε πέντε περιοχές

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 108.677 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 3,34%. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 88.674 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 30 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 2.343 νέα κρούσματα και 19 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 338. Την περασμένη Τρίτη, 24 Αυγούστου, είχε ανακοινωθεί αρνητικό ρεκόρ με 4.608 νέα περιστατικά, καθώς και 32 θάνατοι, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 326 ασθενείς.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Το ιρλανδικό θαύμα της ανοσίας

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 587.964 κρούσματα και 13.691 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Γεωγραφική κατανομή

Από το σύνολο των 3.628 κρουσμάτων, 28 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής εντοπίστηκαν 901 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 373 και στην Κρήτη 196. Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κατεγράφη επίσης σε Αχαΐα (162), Ρόδο (113), Λάρισα (112).

Η κατανομή των 3.600 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Πηγή: ΕΟΔΥ

Βατόπουλος: Πιθανόν να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το 2022

Eίναι πολύ πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το 2022 τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας πως θα έχει ανοσοποιηθεί μέχρι τότε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σιγά σιγά θα αρχίσει να φεύγει η επιδημία. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής επεσήμανε για όσους επικαλούνται το επιχείρημα «καλύτερα να νοσήσουμε παρά να κάνουμε το εμβόλιο», πως δεν είναι καλύτερα γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά που καταλήγουν στις ΜΕΘ και ότι ακόμα φαίνονται οι απώτερες συνέπειες της νόσου οι οποίες δεν είναι γνωστές ακόμα ποιες ή πόσες θα είναι. «Το θέμα είναι να μην ανοσοποιηθεί με την νόσο ο κόσμος που θα έχουμε θανάτους και θα έχει απώτερες συνέπειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θεμιστοκλέους: Καμία παράταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Μήνυμα πως «δεν θα δοθεί παράταση» στους υγειονομικούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει «σημαντική αύξηση του ποσοστού των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί ή των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το «58- 59% του πληθυσμού», αλλά και ότι, «κλείνονται νέα ραντεβού», αν και -όπως είπε- «θα θέλαμε περισσότερα». «Είδαμε μία σημαντική αύξηση με την επιστροφή από τις διακοπές. Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε μεγαλύτερους αριθμούς ραντεβού», πρόσθεσε.

Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε.

Σε 70% ανέρχεται το ποσοστό των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Πρέπει όμως να πάμε πιο πέρα» ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Όπως τόνισε, πρέπει να εμβολιαστούν περισσότεροι Ευρωπαίοι. «Και πρέπει να βοηθήσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο να εμβολιαστεί» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει τους εταίρους της.

Μπλόκο Ε.Ε. σε ταξιδιώτες από ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. συνιστά στα κράτη-μέλη της να επανεισαγάγουν περιορισμούς σε όσους Αμερικανούς ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ένωση, λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», που έχει εκτοξεύσει τα νέα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 1.000 νέα κρούσματα την ημέρα – ο υψηλότερος αριθμός από τον Μάρτιο.

Η χθεσινή σύσταση δεν είναι υποχρεωτική και τα κράτη-μέλη μπορούν να αποφασίσουν μονομερώς αν θα κρατήσουν ανοικτά τα σύνορά τους για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διαμορφώνει τη «λευκή» λίστα για επισκέπτες εκτός Ε.Ε. με βάση επιδημιολογικά κριτήρια και ο κατάλογος ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Πώς η Δανία κατάφερε να συνθλίψει τη μετάλλαξη «Δέλτα»

«Καμπανάκι» ΠΟΥ

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη, με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του οργανισμού, Χανς Κλούγκε, να κάνει λόγο για άλλους 236.000 αναμενόμενους θανάτους στην περιοχή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Κλούγκε χαρακτήρισε την αύξηση των λοιμώξεων και τη στασιμότητα του ποσοστού εμβολιασμού στην ήπειρο «βαθύτατα ανησυχητική», τονίζοντας ότι από τα 53 κράτη-μέλη του ΠΟΥ στην Ευρώπη, τα 33 κατέγραψαν αύξηση των κρουσμάτων που ξεπερνούσε το 10% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, είπε, σημειώθηκαν σε φτωχότερες χώρες, ειδικότερα στις περιοχές των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

⇒ Δείτε επίσης: Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Τελευταίες ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author