Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή για τον «γρίφο» των Λυκείων

Estimated read time 1 min read

Η επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, προκειμένου να «λυθεί» ο γρίφος του ανοίγματος των Λυκείων. Η επιτροπή θα μελετήσει τα στοιχεία της πανδημίας των τελευταίων ημερών και αναμένεται να κληθεί να δώσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Προτεραιότητα είναι η διά ζώσης επαναλειτουργία της Γ’ Λυκείου στις 12 Απριλίου -λόγω Πανελλαδικών- και σειρά έχουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και των Γυμνασίων.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και «όπλο» για την επαναλειτουργία αποτελούν τα self-tests, η διάθεση των οποίων ξεκινά την Πέμπτη προς εκπαιδευτικούς και μαθητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Self-tests: Ανοίγει η πλατφόρμα για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς

«Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self-tests. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κένρτρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά», επεσήμανε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα Λύκεια. «Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του σχολικού έτους», ανέφερε.

Υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Σύμφωνα με την πρώτη, πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, «Κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι με τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, υπάρχει μια ασφάλεια.

Από την άλλη, η δεύτερη «επιχειρηματολογεί» υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author