Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Αποφασίζεται μίνι lockdown

Estimated read time 1 min read

Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπως διαπίστωσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη, αφού το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Όπως φαίνεται, η συμπρωτεύουσα θα οδηγηθεί σε μίνι lockdown, απόφαση η οποία θα ληφθεί αύριο, οπότε θα συνεδριάσει η ολομέλεια των Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Και αυτό γιατί τα νοσοκομεία έχουν πιεστεί πολύ και βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών είναι σε υψηλά επίπεδα. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσέρχονται καθημερινά πολίτες από γειτονικούς νομούς, που είναι επίσης στο κόκκινο. Επιπλέον, καταγράφεται διαρκώς αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα προκαλεί προβληματισμό και έντονη ανησυχία εδώ και καιρό στους ειδικούς, με τις αναφορές περί lockdown να ακούγονται ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησε τότε επίσκεψη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα. Και μπορεί τότε να γλίτωσε το lockdown, φαίνεται, όμως, τώρα πως δεν θα το αποφύγει. Εξάλλου, οι ειδικοί εκφράζουν από καιρό ανησυχία για έξαρση στην περιοχή, καθώς όπως επισημαίνουν ο καιρός θα γίνεται όλο και περισσότερο κρύος και πλέον θα περιορίζονται οι ανοιχτοί χώροι και οι πολίτες θα στρέφονται προς κλειστούς χώρους.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author