Κορωνοϊός: Προς αυστηρό lockdown Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια -Διχάζει τους λοιμωξιολόγους η Θεσσαλονίκη | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Σε επιπλέον μέτρα, τύπου καθολικού lockdown όπως αυτό που επιβλήθηκε στην Αττική, προσανατολίζονται οι ειδικοί για την Αχαΐα, το Ρέθυμνο, αλλά και την Εύβοια εξαιτίας της εικόνας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν το πρωί της Παρασκευής στις 10:00, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Η επιδημιολογική εικόνα σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: 650 από τα 1.327 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική -129 στη Θεσσαλονίκη, 94 στην Αχαΐα

Θεσσαλονίκη: Σταθερά σε αυξημένο επίπεδο το ιικό φορτίο στα λύματα -Τι δείχνουν οι νέες μετρήσεις

Είναι ενδεικτικό πως η Αχαΐα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού και η Εύβοια 35. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει ακόμη περισσότερες μολύνσεις (112) και η Εύβοια 57. Θυμίζουμε πως σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας, στην Αχαΐα.

Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12. Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα τόσο χθες όσο και σήμερα.

Καλή
η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού
στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, τηρουμένων των αναλογιών, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παρουσιάζει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν λοιμωξιολόγοι που προτείνουν να ληφθούν αμέσως πιο αυστηρά μέτρα αλλά και συνάδελφοί τους που είναι υπέρ της αναμονής.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, πάντως, η συμπρωτεύουσα επέστρεψε στον τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με 101 μολύνσεις την Τετάρτη και 129 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στα ίδια αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα της πόλης, με βάση τις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Εκείνο που θα βαρύνει υπέρ της μίας ή της άλλης πρότασης είναι και η εικόνα του συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη, στοιχεία για την οποία θα παρουσιάσει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author