Κορωνοϊός – Μέτρα: Τι ισχύει για συναυλίες και σινεμά στην Αττική

Estimated read time 1 min read

Αναλυτική ενημέρωση δόθηκε σχετικά με το τι ισχύει για συναυλίες και σινεμά στην Αττική μετά τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 6 νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική.

Οι ανακοινώσεις έγιναν ενώ ο ΕΟΔΥ είχε κάνει γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 310 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 197 στην Αττική. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, γνωστοποίησε ότι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική είναι 1.829 χωρίς να υπολογίζονται οι 197 νέες μολύνσεις Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης live ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων στην Αττική ελήφθη η απόφαση να υπάρξουν αλλαγές στο όριο πληρότητας και στη χρήση μάσκας σε συναυλίες και κινηματογράφους.

Ειδικότερα

  • Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.
  • Σε ο,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

«Τα μέτρα κρίνονται αναγκαία για έναν ακόμη λόγο: την προτεραιότητα που δίνουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ανάγκη να μειώσουμε τα επίπεδα κινδύνου διασποράς του ιού από άλλες δραστηριότητες πολιτών» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός στην Αττική – Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης για 14 ημέρες

Σε ο,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Αναλυτικά, όλες οι δραστηριότητες που κατεβάζουν «ρολά» για 14 ημέρες στην Αττική λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, το οποίο καταγράφεται εντός των διοικητικών ορίων του νομού (σ.σ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε αυτές με ΚΑΔ).

  • 90.04.10.09 Υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών
  • 56.30.10.01 Υπηρεσίες μπαρ, που παρέχονται από χορευτικό κέντρο
  • 56.30.10.09 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης – καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
  • 56.30.10.10 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης – καφωδείο
  • 56.30.10.11 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης – μπουάτ
  • 56.30.10.12 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης – ντισκοτέκ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ



Πηγή άρθρου www.athensvoice.gr

You May Also Like

More From Author