Κορωνοϊός: Αύξηση 20% των διασωληνωμένων σε μία εβδομάδα -Εντείνεται η πίεση στο σύστημα υγείας | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Ανησυχία προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς αυξάνονται οι ημερήσιοι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 7 Μαρτίου 1.142 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται, πλέον, σε 466 και τους νέους θανάτους να είναι 53 τις τελευταίες 24 ώρες.

Σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, η αύξηση όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε περίπου 20% (ήταν 391 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ η αντίστοιχη αύξηση στους θανάτους είναι ακόμα μεγαλύτερη και ανέρχεται στο 50% (από 36 την προηγούμενη Κυριακή, 54 σήμερα).

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη για το σύστημα υγείας, που τις τελευταίες πολλές ημέρες βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση, ειδικά στην Αττική.

Στόχος τις επόμενες ημέρες είναι να υπάρξει αποσυμπίεση των κλινικών, με τους αρμόδιους να επιφορτίζονται με το έργο της προώθησης των εξιτηρίων στους ασθενείς, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν την αποθεραπεία στο σπίτι τους, απελευθερώνοντας έτσι πολύτιμες κλίνες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν προχωρά με τον αναμενόμενο ρυθμό.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας έχει καταστήσει σαφές προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι το ΕΣΥ ετοιμάζεται για «πόλεμο» τις επόμενες τρεις εβδομάδες και ζητάει από το προσωπικό των νοσοκομείων να συνεχίσει να μάχεται με γενναιότητα.

Ήδη, από την Κυριακή προχωρά ο σχεδιασμός για μεταφορά ασθενών από την Αττική στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στο Λεκανοπέδιο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 1.142, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.348 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα .

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 466 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.408 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +20.51). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 356 ασθενείς.  

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.758 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Επιμένει ο ιός στην Αττική

Τα 569 εκ των 1.142 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Κυριακή εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής, που για μια ακόμη ημέρα καταγράφει περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα.

Το κέντρο της Αθήνας παραμένει σε τριψήφιο αριθμό περιστατικών κορωνοϊού, με 162 μολύνσεις, ενώ 82 κρούσματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και 81 στον Πειραιά.

Από
το σύνολο των 1.142 νέων κρουσμάτων του
νέου κορωνοϊού στη χώρα 9 είναι εισαγόμενα
εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν
ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 1.133 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Όπως βλέπετε στον πίνακα του ΕΟΔΥ, 130 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει σήμερα η Θεσσαλονίκη, 35 η Αχαΐα, 23 η Κόρινθος, 24 η Λάρισα και 25 η περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 22.000 τεστ, λιγότερα δηλαδή από τα μισά όσων διενεργούνται συνήθως στην επικράτεια τις καθημερινές.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author