Κορωνοϊός: Ανησυχία των επιστημόνων με φόντο τα τοπικά lockdown

Estimated read time 1 min read

Σημεία σταθεροποίησης δείχνει τη δεδομένη στιγμή η πανδημία στη χώρα μας, ωστόσο, καθώς θα εισερχόμαστε πιο πολύ στο φθινόπωρο, και με τα σχολεία να έχουν ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία τους, οι ειδικοί «κρούουν» καμπανάκι για έλευση νέου κύματος της πανδημίας, ακόμα και τον επόμενο μήνα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα τοπικά lockdown, σε περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση του ιού. Συνολικά τέσσερις νέες περιοχές – ΚαβάλαΠιερίαΠέλλα και Ημαθία -μπήκαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο, αποτυπώνουν την κατάσταση στη χώρα: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ανέρχονται σε 2.422. Σε υψηλά επίπεδα ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς (364), ασκώντας σταθερή πίεση στο ΕΣΥ, ενώ ανακοινώθηκαν και 37 θάνατοι.

Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας το τελευταίο 24ωρο είναι 224 (ημερήσια μεταβολή +9.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author