Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις Πλεύρη στις 18:00 για νέα μέτρα

Estimated read time 1 min read

Νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας ανακοινώνει στις έξι σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Θα προηγηθεί νωρίτερα, στη μία μετά το μεσημέρι, η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων

Σημειώνεται ότι η «έκρηξη» των κρουσμάτων έχει χτυπήσει πολλαπλά καμπανάκια στο Μαξίμου κάτι που φάνηκε χθες και από τη διπλή σύσκεψη. Η πρώτη ήταν με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου συζητήθηκε για μία ακόμα φορά ο τρόπος με τον οποίο θα πεισθούν οι τοπικές κοινωνίες να αυξηθεί ο εμβολιασμός, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης. Στη σύσκεψη εξετάστηκε ακόμα η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, θέμα που είχε αναδείξει η «Κ» από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού. Δεδομένη πάντως θεωρείται η αύξηση των ελέγχων και η καθολική επιστροφή της μάσκας για όλους.

Χθες το μεσημέρι έλαβε χώρα νέα σύσκεψη παρόντος του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Το γεγονός από μόνο του δείχνει την πίεση που έχει προκληθεί από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας που έχει ήδη φτάσει βρίσκει εμβολιασμένο μόνον το 60,8% του γενικού πληθυσμού, το 70% άνω των 12 ετών με τουλάχιστον μία δόση και το 67% άνω των 12 ετών πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστά που όπως φαίνεται δεν επαρκούν για να αναχαιτίσουν το νέο κύμα. Στο δεδομένο πρόβλημα του χαμηλού αριθμού εμβολιασμένων, που είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προστίθεται και ένα ακόμα «κρυφό» πρόβλημα που δεν το πιάνουν οι στατιστικές με την πρώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», 90% των εμβολιασμένων που μπαίνουν σε ΜΕΘ έχουν κάνει τη δεύτερη δόση πριν από περισσότερο από 6 μήνες.  

Συνεπώς, στο ποσοστό των μη εμβολιασμένων έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα πρόβλημα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί: η τρίτη δόση του εμβολίου είναι εξίσου σημαντική καθώς τα Χριστούγεννα θα έχουν περάσει σχεδόν δέκα μήνες από την ολοκλήρωση των πρώτων εμβολιασμών. Αν αναλογιστεί δε κάποιος πως οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο ήταν οι γηραιότεροι και οι ευπαθείς ομάδες, γίνεται κατανοητό πως η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης καθίσταται επιτακτική και το Μέγαρο Μαξίμου θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα σε αυτές τις κατηγορίες.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author