Κορονοϊός: Σοκ με τους 8 θανάτους και τους 78 διασωληνωμένους σε 24 ώρες-…

Estimated read time 1 min read

Πάνω από τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα Κυριακή καταγράφηκαν στην Αττική ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός των νέων λοιμώξεων σε ΚΥΤ.

Από τα 170 επιπλέον κρούσματα, τα 155 είναι εγχώρια και τα 33 συνδέονται με γνωστές συρροές ενώ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στους διασωληνωμένους με 78 σήμερα έναντι 65 χθες Σάββατο και 71 την Παρασκευή.

Δηλαδή 13 άνθρωποι χρειάστηκαν αυξημένη φροντίδα μόλις σε ένα 24ωρο, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς.

Αλλο ένα ανησυχητικό στοιχείο από την σημερινή ενημέρωση είναι ο αριθμός των θανάτων όπου με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ μέσα σε μια ημέρα καταγράφηκαν επτά με έναν ακόμη να προστίθεται νωρίτερα.

Πρόκειται για μια 84χρονη η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “Βενιζέλειο” και κατέληξε σήμερα στις 12.00 μ.μ.

Με τον θάνατο της ηλικιωμένης που είχε συνοδά νοσήματα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων στη χώρα μας από τη νόσο Covid -19 ανέβηκε στους 339.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Σοκ με τους 8 θανάτους και τους 78 διασωληνωμένους σε 24 ώρες- Ελάχιστες πλέον οι κλίνες ΜΕΘ

Ο χάρτης της διασποράς του ιού στη χώρα

– 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 89 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου

• 2 κρούσματα στη Π.Ε. Κορινθίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Σοκ με τους 8 θανάτους και τους 78 διασωληνωμένους σε 24 ώρες- Ελάχιστες πλέον οι κλίνες ΜΕΘ - εικόνα 2

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδεονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Σοκ με τους 8 θανάτους και τους 78 διασωληνωμένους σε 24 ώρες- Ελάχιστες πλέον οι κλίνες ΜΕΘ - εικόνα 3

Να σημειωθεί ότι από τα 170 νέα κρούσματα τα 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ . Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

koronoios

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σαράντα ΜΕΘ μέσα στην εβδομάδα

“Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται σήμερα σε 930” δήλωνε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. “Από αυτές, 701 διατίθενται για ασθενείς με νοσήματα πλην COVID-19 και 229 διατίθενται αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19”, πρόσθεσε.

Από τις 229 ΜΕΘ-Covid στην επικράτεια, είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή, όπως είπε, το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%. Σε ό,τι αφορά τα Νοσοκομεία της Αττικής, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι “από το σύνολο των 330 κλινών ΜΕΘ έχουμε διαθέσει 255 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην COVID-19, εκ των οποίων 207 είναι κατειλημμένες και 48 κενές και 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές”.

Αναφορικά με τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι “είναι διαθέσιμες 81 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην COVID-19, εκ των οποίων 60 είναι καλυμμένες και 21 κενές και 43 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 17 είναι κατειλημμένες και 26 κενές”.

Τόνισε δε ότι λόγω της αύξησης των εισαγωγών στα Νοσοκομεία της Αττικής, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει “αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας”. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, προστίθενται 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων 7 ημερών.

Όπως εξήγησε, το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες:

12 στο ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”,

12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας,

6 στο ΠΓΝ “Αττικόν”,

4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και

6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Είπε ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από την δωρεά του ΙΣΝ θα αρχίσουν να παραδίδονται στο ΕΣΥ πριν το τέλος του έτους”. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου η δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “H Σωτηρία”.

Τέλος, επισήμανε ότι αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου και η παράδοση 8 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, της κας Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε.”.

Σοκαριστική πρόβλεψη Εξαδάκτυλου

Σε μια ακόμη σοκαριστική πρόβλεψη προχώρησε στο OPEN ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, καθώς δήλωσε πως αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία, είναι πολύ πιθανό τον Νοέμβριο να έχουμε όχι μόνο τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά και τετραψήφιο αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως δεν υπάρχει δίλημμα “οικονομία ή υγεία”, καθώς αν δεν έχουμε υγεία δεν μπορούμε να έχουμε και οικονομία και σημείωσε πως το γενικευμένο lockdown έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο από την Πολιτεία για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στους νέους ηλικίας 25 – 34 ετών ενώ τόνισε πως πρέπει να παρθούν μέτρα για να μην φτάσουμε σε αυτά τα σκληρά νούμερα και επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author