Κορονοϊός: Προς τρίτη ενισχυτική δόση οι άνω των 60 ετών – Ποιες άλλες…

Estimated read time 1 min read

1

Σε τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών φέρεται να έχει καταλήξει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η απόφαση φαίνεται πως έχει “κλειδώσει” και αναμένεται η απόφαση του EMA, ωστόσο η Επιτροπή ήδη εξετάζει το επιχειρησιακό σχέδιο και αναμένεται η τελική συζήτηση για να ληφθεί η εισήγηση. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Τα κριτήρια

Κριτήριο για όλους των άνω των 60 ετών θα είναι πότε έχουν κάνει την τελευταία δόση, ενώ η πλατφόρμα θα ανοίξει αυτή τη φορά ταυτόχρονα για όλους.

Διαβάστε Επίσης

Κορονοϊός: Προς τρίτη ενισχυτική δόση οι άνω των 60 ετών - Ποιες άλλες ειδικές ομάδες αφορά

Εκτός των άνω των 60 όμως, θα μπουν στην τρίτη δόση και ειδικές ομάδες όπως οι υγειονομικοί, καθώς έχουν κάνει το εμβόλιο εδώ και 8 μήνες και ενδεχομένως και άλλες επαγγελματικές ομάδες στις επόμενες φάσεις.

Όπως συνέβη και με τους ανοσοκατεσταλμένους, η τρίτη ενισχυτική δόση θα γίνει με mRNA εμβόλιο, δηλαδή είτε κάποιος έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca είτε με Johnson & Johnson θα κάνει τρίτη δόση με εμβόλιο Moderna ή Pfizer.

Εμβόλιο


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author