Κορονοϊός: Προς νέο «μαύρο» ρεκόρ – Πληροφορίες για πάνω από 4.500…

Estimated read time 1 min read

Τις 4.500 αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού, φτάνοντας ακόμα και σε νέο “μαύρο” ρεκόρ ξεπερνώντας τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που είχαμε μέχρι σήμερα στη χώρα και ήταν 4.340 μέσα σε 24 ώρες.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης δήλωσε ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται να σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ τόνισε ότι η περίοδος της κορύφωσης πρόκειται να συνεχιστεί. “Ελπίζω να φτάσουμε στην αποκλιμάκωση μετά τις 15 Απριλίου”, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στο OPEN, επισημαίνοντας πως αναμένεται να αγγίξουμε τα 5.000 κρούσματα.

Οι πληροφορίες για σήμερα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η εκτίμηση του καθηγητή Τζανάκη να επιβεβαιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Συναγερμός για νέο

Την ίδια στιγμή, για κλιμάκωση των στοιχείων της πανδημίας έως και 18 Απριλίου, κάνει λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε πως η αύξηση κρουσμάτων πανελλαδικά είναι πιο ήπια, δεν έχει την ίδια ταχύτητα με το προηγούμενο διάστημα ωστόσο θα παραμείνει αυξητική. Για την Αττική είπε ότι βρισκόμαστε σε φάση διακύμανσης με υψηλό επίπεδο κρουσμάτων, ενώ για την Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Και ρεκόρ διεξαγωγής τεστ σε ένα 24ωρο

Σημειώνεται πως χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 1.866 κρούσματα σε συνολικά 16.332 τεστ, εκ των οποίων τα 6.652 ήταν μοριακά και τα 9.680 rapid, με τον δείκτη θετικότητας να ανέρχεται στο 11,43%.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και ρεκόρ διεξαγωγής τεστ μέσα σε ένα 24ωρο.

1

Συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι για τα σχολεία

Στο μεταξύ, το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με “όπλο” προστασίας από την μετάδοση του κορονοϊού τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναμένει το υπουργείο Παιδείας για την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι στις 12 Απριλίου να ανοίξουν τα Λύκεια σε όλες τις περιοχές. Κρίσιμη, ωστόσο, θεωρείται η αυριανή σύσκεψη της μικρής ομάδας των λοιμωξιολόγων που θα θέσουν στο μικροσκόπιο τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων εικοσιτετράωρων και κυρίως η σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών την Παρασκευή 9 Απριλίου, οπότε αναμένεται να γίνουν οι τελικές εισηγήσεις για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων και να ληφθούν από την κυβέρνηση οι αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Συναγερμός για νέο


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author