Κορονοϊός: Ποιες είναι οι περιοχές που ανησυχούν περισσότερο – Υγεία

Estimated read time 1 min read

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, εκτός Αττικής, παρακολουθούνται αυτή τη στιγμή για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, καθώς η επιδημία φαίνεται να δείχνει μια επιθετική δυναμική πέρα από τα όρια της πρωτεύουσας. Με βάση τις τελευταίες καταγραφές νέων διαγνώσεων του ιού, φαίνεται πως η Αττική δε συγκεντρώνει το 50% και άνω των νέων κρουσμάτων.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά απαντώντας σε ερώτηση του news247.gr ανέφερε την Κοζάνη, τα Γιάννενα και την Πέλλα, ως τις πλέον κρίσιμες περιοχές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό: “Είναι γεγονός ότι εκτός από την Αττική υπάρχουν περιοχές που μας απασχολούν και ειδικά τις τελευταίες ημέρες, τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν και τρεις περιοχές που μας έχουν δώσει alert. Από την Παρασκευή που παρουσιάσαμε τον χάρτη, παραδείγματος χάριν στην Κοζάνη έχουμε 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες μέχρι χθες το βράδυ και δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε ανάλυση των σημερινών. Από αυτά, τα 49 έχουν νομίζω γύρω στις 100-101 επιβεβαιωμένες στενές επαφές που έχουν τεθεί και αυτές σε κατ’ οίκον περιορισμό. Άρα, προφανώς η Κοζάνη είναι ένα ζήτημα για εμάς που το παρακολουθούμε”.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει ότι εξίσου σημαντικό ζήτημα διαπιστώνεται και στα Γιάννενα, στα οποία από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, υπάρχουν 66 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης έχουν προκύψει από αυτά γύρω στις 147 στενές επαφές high και low risk, οι οποίες έχουν τεθεί όλες σε κατ’ οίκον περιορισμό”.

Σημειωνει ακόμη ότι “Υπάρχει και η Πέλλα, η οποία μας απασχολεί, όπου αυτή τη στιγμή έχει 212 ενεργά κρούσματα. Τα περισσότερα όμως από όλα αυτά, μαζί με τα επιβεβαιωμένα, τους ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster, το οποίο το παρακολουθούμε. Νομίζουμε ότι το έχουμε στεγανοποιήσει και είμαστε σε καλό δρόμο”.

Ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει εν κατακλείδι ότι “Αν σκεφτείτε λοιπόν ότι τα Γιάννενα αυτή στη στιγμή έχουν σχεδόν 200 επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα από τα οποία τα 24 νοσηλεύονται και η Κοζάνη έχει 181 ενεργά κρούσματα, από τα οποία τα 8 νοσηλεύονται, αυτές οι δύο περιοχές μας απασχολούν πάρα πολύ και κάνω και έκκληση στις περιοχές αυτές, στους κατοίκους, να εφαρμόσουν σκληρά τα μέτρα, διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να περιοριστεί η έξαρση της πανδημίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Από εκεί και πέρα, σε καθημερινή βάση με διπλές τεχνικές συσκέψεις ό,τι καινούργιο υπάρχει και μπαίνει μέσα στην ΗΔΙΚΑ, και σε συνεννόηση πάντα με τον ΕΟΔΥ, και τα προϊόντα της ιχνηλασίας, υπάρχουν μικρές και μεγάλες ανησυχίες και αγωνίες για κάποιες περιοχές”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συσκεφτεί με βασικό θέμα την πορεία της πανδημίας ανά την Ελλάδα προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με το “χρωματισμό” των περιοχών στο σχετικό χάρτη.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author