Κορονοϊός: Νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική – Ανησυχία για τα χαρακτηριστικά της – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Μεταλλάξεις: Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετάλλαξη C.1.2. προέκυψε  από την C.1., το οποίο ήταν το στέλεχος του κορονοϊού που είχε κυριαρχήσει στη Νόρια Αφρική κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στα μέσα του 2020

Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία έχει εμφανίσει μέχρι σήμερα αρκετές μεταλλάξεις, εντόπισαν επιστήμονες στη ΝότιΑ Αφρική. Η ονομασία αυτής C.1.2. και για πρώτη φορά απομονώθηκε τον Μάιο, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στις επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκαουτένγκ της Νότιας Αφρικής, όπου βρίσκονται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα Πρετόρια.

Από τότε η συγκεκριμένη μετάλλαξη βρέθηκε σε άλλες επτά χώρες την Αφρική, στην Ασία, αλλά και στην Ευρώπη και Ωκεανία.

Οι μεταλλάξεις του ιού «σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα» και αυξημένη ικανότητα να αποφεύγουν τα αντισώματα, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετάλλαξη C.1.2. προέκυψε από την C.1., το οποίο ήταν το στέλεχος του κορονοϊού που είχε κυριαρχήσει στη Νόρια Αφρική κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στα μέσα του 2020.

Οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες είχαν ανακαλύψει επίσης την μετάλλαξη «Β» το 2020, τονίζουν όμως ότι η αυξημένη επιστημονική δυνατότητα της χώρας στην καταγραφή του γονιδιώματος του ιού, σημαίνει πως παρότι τα νέα στελέχη εντοπίζονται στη χώρα, η προέλευση του ιού μπορεί να είναι άλλη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρούμπεν Σεμέδο: Ξέσπασμα του δικηγόρου του – Δεν υπήρχε εξαναγκασμός, του έστειλε μήνυμα να βρεθούν

Φονικό στην Ίο: Τον σκότωσε με δύο μπουνιές έξω από φούρνο – Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα

Ανασχηματισμός: «Γρίφος» το timing – Τα ονόματα, οι καραμπόλες και η ενδεχόμενη έκπληξη



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author