Κορονοϊός: Μόλις 2 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Το υπουργείο Υγείας, με γραπτή ανακοίνωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Δευτέρας, ανέφερε μόλις 2 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας με το σύνολο να φτάνει στα 2836. Να σημειώσουμε ότι είναι ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων που ανακοινώνεται μετά τις 4 Μαρτιου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 55,1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 616 (21,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.473 (51,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών και οι 9 (37,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 165 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 47 ήταν γυναίκες (28,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 131684 κλινικά δείγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιαίτερα χαμηλός αριθμός νέων κρουσμάτων αποτελεί ένα αισιόδοξο γεγονός για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, καθώς αποτυπώνει την εξάπλωση του ιού κατά τις πρώτες μέρες μετά την άρση του lockdown. Αν και οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, διαπιστώνεται πως τα μέτρα απέδωσαν και ότι η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σημαντικά.

Όπως έχει αναφέρει και ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κρίσιμες ημέρες όπου θα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρη η εικόνα για την πανδημία στην Ελλάδα μετά την άρση των μέτρων είναι το τριήμερο 21-23 Μαΐου. .



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author