Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων – Νέα σύσκεψη…

Estimated read time 1 min read

Τεράστια ανησυχία προκαλεί η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα το νέο ρεκόρ των 5.449 που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ.

Η πορεία της πανδημίας έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, όπου γίνονται συνεχείς συσκέψεις για τη διαχείριση της νέας υγειονομικής κρίσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και οι αποφάσεις αναμένεται να κινηθούν σε τρεις άξονες.

Ενισχύεται το ΕΣΥ – Εξετάζονται επιτάξεις γιατρών

Πρώτο μέλημα αποτελεί η ενίσχυση του συστήματος Υγείας, καθώς υφίσταται ήδη τροπολογία με κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, η οποία σηκώνει μεγάλος βάρος.

Εάν αυτό δεν επιτύχει, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της επίταξης γιατρών και της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές σε περιοχές με ιδιαιτέρως επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Διαβάστε Επίσης

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων - Νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τρίτης - εικόνα 2

Επόμενο βήμα είναι η με κάθε τρόπο ενίσχυση των εμβολιασμών, με την κυβέρνηση να ζητά για αυτό και την αρωγή της αυτοδιοίκησης, η οποία διατηρώντας μια πιο προσωπική επαφή με πολίτες θα συνέβαλε στο να πείσει περισσότερους να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, έμφαση δίνεται στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, σε όσες ομάδες πολιτών έχει ήδη κοινοποιηθεί πως πρέπει να την κάνουν.

Με βάση το παραπάνω θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως γίνεται γνωστό, οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που καταλήγουν στο νοσοκομείο, είναι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν έξι μήνες.

Ο τελικός άξονας των αποφάσεων περιλαμβάνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με μεγαλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε αυτούς, περισσότερα τεστ (δύο αντί του ενός σε χώρους εργασίας), αλλά και ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από περισσότερους χώρους, όπως κινηματογράφοι και θέατρα, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση επ’ αυτού.

Παράλληλα προβλέπεται το τέλος των “ημιεξωτερικών χώρων” και με βάση αυτό η αύξηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων. Αναλυτικότερα, τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 3/11.

Ανησυχία για τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσιόδρας στο Μαξίμου

Με κάθε εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα χτυπούν “καμπανάκια” όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε Επίσης

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων - Νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τρίτης - εικόνα 3

Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσιόδρας έκανε προβολές των στοιχείων που έχει, τα οποία έδειξαν κυρίως την κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα και την εικόνα που αποτυπώνεται στα νοσοκομεία των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με το Mega, τα “μαντάτα” που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν ήταν καλά, κάνοντας λόγο για έναν αρκετά δύσκολο Νοέμβριο, ενώ επανέλαβε τις επισημάνσεις τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανεμβολίαστους.

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Τα μέτρα που εξετάζονται, αφορούν αποκλειστικά τις “κόκκινες” περιοχές και τους μεικτούς χώρους, με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι:

-Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους, από 1,5 μέτρο στα 2 μ.

-Μείωση των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, από 10 άτομα σε 6.

-Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για rapid test 3 φορές την εβδομάδα (από 2 πού ισχυει σήμερα) με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε Επίσης

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων - Νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τρίτης - εικόνα 4

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη και να παραδώσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author