Κορονοϊός: “Κοκκινίζει” και η Θεσσαλονίκη – Εισήγηση για πρόσθετα μέτρα…

Estimated read time 1 min read

Στη λίστα με τις “κόκκινες” περιοχές αναμένεται να μπει και η Θεσσαλονίκη, κάτι που αποτελεί εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με το Mega, η αύξηση του ιϊκού φορτίου, που φτάνει ακόμα και το 60% τις τελευταίες μέρες, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνεται καθημερινά, έχει τρομάξει τους επιστήμονες οι οποίοι δεν θέλουν να φτάσει η κατάσταση στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Οι εδικοί θέλουν να προλάβουν αυτήν τη φορά τον ιό, να πάρουν όλα τα μέτρα, ώστε να περάσει το τρίτο κύμα πολύ πιο αναίμακτα.

Όπως αναφέρει και το Open, η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο “κόκκινο” επίπεδο συναγερμού και την Παρασκευή θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων. Η απόφαση ελήφθη στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, η οποία θα κρίνει όλα τα μέτρα που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε επίσης ότι και η Αχαΐα θα μπει στις κόκκινες περιοχές, ενώ η Αττική είναι ήδη κόκκινη και αναμένεται να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 87 κρούσματα κορονοϊού και στην Αχαΐα 81.

Καπραβέλος: “Να γίνει αυστηροποίηση των μέτρων, όχι μόνο των ελέγχων”

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο κ. Νίκος Καπραβέλος Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου “Παπανικολάου”, για την σοκαριστική αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, τονίζοντας ότι η λήψη μέτρων είναι επιτακτική ανάγκη.

Με το παράδειγμα του σφοδρότατου δεύτερου κύματος στη Θεσσαλονίκη να δείχνει τον δρόμο, ο κ. Καπραβέλος κατέστησε σαφές ότι η λήψη νέων μέτρων είναι αδήριτη ανάγκη για την Αττική μετά την σοκαριστική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

“Ήταν αναμενομένο με τέτοια αύξηση του ιικού γορτίου στα λύματα… μας στοιχειώνει ο Νοέμβριος. Η αύξηση είναι δυνατό καμπανάκι για μας για να αποφύγουμε την έκρηση του τρίτου κύματος.

Με την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων, με βάση ότι η ανοσία είναι χαμηλή και βάσει της αντοχής του ΕΣΥ, το “βλέπουμε και κάνουμε” είναι ολόθριο. Το “προβλέπουμε και αποτρέπουμε” πρέπει να υπάρχει”, ανέφερε συγκεκριμένα.

“Να γίνει αυστηροποίηση των μέτρων, όχι μόνο των ελέγχων. Είναι κρίσιμη η φάση που διανύουμε, πάμε να προλάβουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος που θα καταστρέψει την οικονομία και την υγεία. Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα διασποράς. Ανοίξαμε με τη χαλαρότητα, κι αυτό είναι το τίμημα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, τόνισε: “Κατά τη γνώμη μου τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν. Δεν είναι μόνο η μετάδοση από τα παιδιά σε γονείς, αλλά κι η κινητότητα και η αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει ανισότητα μεταξύ των μαθητών. Και τρίτον, ότι χάνεται στα σχολεία μπορούμε να το αναπληρώσουμε, ενώ στην οικονομία είναι δύσκολο να ανακάμψει… Η οικονομία δύσκολα ανακάπτει. Εδώ βλέπω αυστηροποίηση των ελέγχων”.

Αναφορικά στην πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική, σημείωσε: “Υπάρχει πολύς συνωστισμός στην Αθήνα, δεν ξέρω αν η συρρίκνωση του χρόνου, μήπως οδηγήσει σε αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού. Προκρίνω το κλείσιμο των σχολείων.

Τώρα, με 200% αύξηση του ιικού φορτίου, το ενδεχομένο μιας έκρηξης είναι ορατό και θα προκαλέσει σοκ και δέος. Αν πάρουμε τώρα μέτρα μπορούμε να το αποφύγουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός:


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author