Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Τι συνέβη στο Λαϊκό – Υγεία

Estimated read time 1 min read

Αδυναμία να αντιμετωπίσουν την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στην Αττική λόγω της επιδημίας, διαπιστώνεται όλο και εντονότερα στα νοσοκομεία με χαρακτηριστική την περίπτωση του Νοσοκομείου Λαϊκό, το οποία χθες δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κανονικά την εφημερία του. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες δύο ασθενείς διασωληνωμέοι εκτός ΜΕΘ κατέληξαν περιμένοντας να βρουν ένα κρεβάτι στην Εντατική.

Χθες λοιπόν το βράδυ το νοσοκομείο αναγκάστηκε να σταματήσει μετά τις 21:00 τις εισαγωγές περιστατικών
κορονοϊού, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια καθώς και οι 90 κλίνες ήταν κατειλημμένες.

Σύμφωνα με το OPEN παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στην Α’ χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς. Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.

«Δραματική εφημερία, τραγική νύχτα. Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» είπε λίγο πριν τις 8:00 ο προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid». Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό μετά την επιστράτευση στο νοσοκομείο έχουν πάει πέντε γιατροί.

Η κατάσταση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αν κρίνει κανείς και από το τι συνέβη πριν μερικές μέρες στην εφημερία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της χώρας, στον Ευαγγελισμό.

Τι απαντά το Λαϊκό

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author