Κορονοϊός: Διπλή μάσκα παντού και για όλους λόγω της μετάλλαξης Δέλτα προτείνει η Λινού – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Υπέρ της χρήσης μάσκας παντού και για όλους λόγω της μετάλλαξης Δέλτα τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Σύσταση για χρήση διπλής μάσκας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού είναι πολύ επιθετική και πρέπει να προστατευτούμε τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. «Μάσκα για όλους και παντού» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού μιλώντας στο MEGA.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου η Αθήνα Λινού σχολίασε ότι «τα μέτρα χρειάζονται. Τα μέτρα, βέβαια, όπως παρουσιάστηκαν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις και χρόνο για να δούμε ότι θα αποδώσουν».

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι «ακουσα ότι σε ορισμένες δραστηριότητες οι εργοδότες εάν δεχτούν μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% κάλυψη. Αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που δεν κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο ή να μπουν στην εντατική, αλλά κινδυνεύουν να την μεταδώσουν και να την μεταφέρουν στο σπίτι τους ή στα μέσα μεταφοράς».

Η ίδια , μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της τακτικής των προνομίων στους εμβολιασμένους λέγοντας πως «το ότι λέμε πως βάζουμε μέτρα για τους ανεμβολίαστους, θα ήταν προτιμότερο να πουν ότι οι εμβολιασμένοι έχουν προνόμια» επισημαίνοντας ότι ακόμα και ο τρόπος που λέγεται κάτι παίζει τον δικό του ρόλο, στη συγκεκριμένη περίπτωση πως θα πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν

Η Αθηνά Λινού σημείωσε, τέλος, ότι εάν περισσότερος κόσμος είχε εμβολιαστεί θα είχαμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. «Θεωρώ ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να εμβολιαστούμε όλοι», είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μεταξύ της 15ης-16ης θέσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τους εμβολιασμούς τονίζοντας ότι «θα πρέπει να το βελτιώσουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στους ανεμβολίαστους μέχρι τον Μάρτιο του 2022 – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author