Κοροναϊός : Τα τελευταία «όπλα» της κυβέρνησης αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση κρουσμάτων

Estimated read time 1 min read

Τα δεδομένα στη χώρα δεν είναι καλά στη μάχη με τον κοροναϊό, με την κυβέρνηση να έχει κι άλλα «όπλα» στη φαρέτρα αν η εικόνα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τους επιστήμονες, δεν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κάτι που τόνισε και η Αναστασία Κοτανίδου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό ρεπόρτερ του MEGA, Γιάννη Χρηστάκο, υπάρχει περίπτωση να δούμε και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τον σημερινό.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Το πρώτο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα καθολικό lockdown και πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι αυστηρό όριο τηλεργασίας που θα φτάνει μέχρι και το 70%. Είναι αυτό που εφαρμόζουν και άλλες χώρες και θα εφαρμοστεί με σκοπό να περιοριστεί το πρωινό μποτιλιάρισμα αλλά και ο συνωστισμός σε χώρους εργασίες.

Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, στο επόμενο σενάριο θα κλείσουν όλα για 15 μέρες.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι μπορεί το lockdown να λήξει έστω μερικώς στο τέλος του μήνα. Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστάκος, «τα Χριστούγεννα θα είναι όπως είναι περίπου όπως είναι αυτές οι μέρες».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author