Κοροναϊός: Πιθανές οι τοπικές «αναφλέξεις» το καλοκαίρι – Οι συστάσεις των ειδικών

Την έντονη ανησυχία του για την μετάλλαξη Δέλτα, τη διασπορά της οποίας δεν θα αποφύγουμε στην Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιαστρικής ΕΚΑΠ, Γ. Τούντας.

«Είναι πολύ πιθανόν μέχρι τέλος Αυγούστου να έχει επικρατήσει και στη χώρα μας, είπε στην ΕΡΤ, χτυπώντας μάλιστα καμπανάκι κινδύνου για πιθανότητα τοπικών αναφλέξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λήψη μέτρων, πολλά από τα οποία – όπως αναγνώρισε ο καθηγητής- αίρονται με ταχείς ρυθμούς λόγω τουρισμού.

«Πιθανόν να δούμε τοπικές αναφλέξεις της επιδημίας μέσα στο καλοκαίρι, ίσως χρειαστεί ένα κάνουμε ένα βήμα πίσω από τα βήματα που κάνουμε γιατί λόγω του τουρισμού έχουμε πιεστεί να κάνουμε γρήγορες κινήσεις σε σχέση με άλλες χώρες», σημείωσε κάνοντας λόγο για την «τραγική διαπίστωση που είναι μπροστά μας», ότι οι ανθρώπινες απώλειες το επόμενο διάστημα θα είναι από τους ανεμβολίαστους.

Το τέταρτο κύμα θα «πνίξει» τους ανεμβολίαστους

Ο κ. Τούντας έκρουσε κώδωνα κινδύνου επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει υστέρηση στα ποσοστά των εμβολιασμών, παρά το ότι είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η όποια αρνητική εξέλιξη.

Ο ίδιος δήλωσε ανήσυχος για την εμφάνιση αρνητικών συνεπειών που θα αφορούν αυτό ακριβώς το ποσοστό των ανεμβολίαστων.

«Αυτούς θα δούμε να νοσούν βαριά στα νοσοκομεία, όπως και τώρα, που είτε δεν ήθελαν, είτε δεν πρόλαβαν» είπε.

Αναφερόμενος στις διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους που αναμένεται να ανακοινωθούν και ενώ κάποιες θα ισχύσουν από αύριο, Δευτέρα, και στο κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι θα χωριστούμε σε δύο κατηγορίες είπε ότι αυτό θα είναι με ευθύνη όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Δεν είναι κάτι που μας χωρίζει είναι μια ανεύθυνη απόφαση όσων δεν θέλουν να πάρουν μια απόφαση που θα προστατεύει την υγεία των ίδιων και των γύρω τους».

Μάχη με τον ιό και το 2022

«Η μάχη με τον κορονοϊό θα συνεχιστεί και το 2022 γιατί πρέπει να την κερδίσει όλη ανθρωπότητα μέσω των εμβολιασμών και των απαραίτητων μέτρων. Η μάσκα δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή μας.»

» Πρέπει να την κρατήσουμε μέχρι την τελική μάχη» είπε και εκτίμησε ότι κατά περιοχές μπορεί να δούμε τη χρήση της μάσκας να επιστρέφει με αυστηρότερους όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author