Κοντοζαμάνης: Για όσους δεν εμβολιαστούν θα εφαρμοστεί ο νόμος

Estimated read time 1 min read

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Για όσους δεν εμβολιαστούν θα εφαρμοστεί ο νόμος, διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι «το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμία».

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο» είπε, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν, αλλά ούτε και αστερίσκους», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μην βλάψουν την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Επιπλέον πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author