Κολωνός: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη μητέρα της 12χρονης – Έρχονται νέες συλλήψεις

Estimated read time 1 min read

Την πόρτα της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει στις 11 το πρωί η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό που υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση.

Η 37χρονη κατηγορείται «για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση».

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Σύμφωνα με αστυνομικής πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της:

  1. Τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο για βιασμό και εκπόρνευση της 12χρονης,
  2. Οι συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες της μαζί του που κατέγραψε τον τελευταίο μήνα ο κοριός της ΕΛΑΣ,
  3. Η ύποπτη συμπεριφορά της όλο αυτό το διάστημα

Η μητέρα, που εργαζόταν ως καθαρίστρια στο μίνι – μάρκετ του 53χρονου, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και συνελήφθη, μετά από το ένταλμα το οποίο εξέδωσε η ανακρίτρια. Σήμερα το πρωί πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η 37χρονη αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο 53χρονος προσπαθεί να την ενοχοποιήσει.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει πολλές συνομιλίες, αλλά και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ανάμεσα στην 37χρονη και τον 53χρονο, που φέρονται να αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θεώρησαν αφύσικη την συμπεριφορά της 37χρονης ως προς την κόρη της, ενώ υπήρχαν ορισμένα στοιχεία, όπως το ακριβό κινητό τηλέφωνο της 12χρονης που δημιούργησαν προβληματισμό σχετικά με την οικονομική κατάσταση της πολύτεκνης οικογένειας.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Παράλληλα, αναμένονται και νέες συλλήψεις γι’ αυτή τη σοκαριστική υπόθεση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση και της οικογένειάς του όσο και της οικογένειας της ανήλικης.

Εν τω μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία η ανήλικη αναγνώρισε ως βιαστές της.

Έρευνα στο σπίτι της 37χρονης μητέρας

Στο σπίτι της οικογένειας της 37χρονης έγινε έρευνα, ενώ τρία από τα οκτώ παιδιά οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ – δεν αποκλείεται να καταθέσουν όλα τα παιδιά στους αστυνομικούς και σε ψυχολόγους προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στην έρευνα. Ταυτόχρονα, υπάρχει ήδη εισαγγελική παραγγελία για να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, η 12χρονη έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση, μετά τη σύλληψη της μητέρας της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 20 με 30 ημέρες πριν από τις συλλήψεις, οπότε έγινε η αρχική καταγγελία για την 12χρονη, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε άρση απορρήτου στα τηλέφωνα των εμπλεκόμενων και υπάρχουν τουλάχιστον 600 σελίδες με αποκαλυπτικές συνομιλίες.

Οι ΕΛ.ΑΣ έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» και τις περίπου 300 καταχωρημένες επαφές που είχε το παιδί στο κινητό τηλέφωνο του.

«Κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει»

H δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η 37χρονη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, κλαίει και λέει ότι θα αυτοκτονήσει και φοβάται μην της πάρουν τα παιδιά. Η κα Ταραχοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένεται η ανακρίτρια να προσωποποιήσει κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της μητέρας της 12χρονης.

«Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, δεν ήξερε για τα εμβάσματα», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου και αποκάλυψε ότι η μητέρα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει. Δεν θέλει να της πάρουν τα παιδιά».

O δικηγόρος Απόστολος Λύτρας εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή της 37χρονης μητέρας, ενώ εξήγησε τους λόγους που εκείνη συνελήφθη.

«O λόγος είναι ότι βρέθηκαν κάποια μηνύματα τα οποία είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Δηλαδή είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και της είχε βάλει εκεί ο κατηγορούμενος δύο ποσά της τάξεως των 20-25 ευρώ. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα. Σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται από πίσω. Θεωρώ ότι πρόκειται για κύκλωμα. Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι κατηγορούμενοι. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία», είπε ο κ. Λύτρας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author