Κοζάνη: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 5 ετών σε ιδιοκτήτες σκύλων που τραυμάτισαν θανάσιμα 5χρονο

Estimated read time 1 min read

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στο ζευγάρι των ιδιοκτητών των ροτβάϊλερ που τον Απρίλιο του 2016 τα σκυλιά τους τραυμάτισαν θανάσιμα ένα πεντάχρονο παιδί που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους έξω από την Κοζάνη.

 

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε χρηματική αποζημίωση προς 20 € την ημέρα, ενώ υποχρεώνει τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ως χρηματική εγγύηση το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστος.

 

Στην απόφαση του δικαστηρίου περιλαμβάνονται περιοριστικοί όροι, όπως η εμφάνιση τους δύο φορές την εβδομάδα στον Αστυνομικό τμήμα, την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και να μην έχουν στην κατοχή τους ζώο συντροφιάς.

 

«Πρώτη φόρα βλέπω αυτήν την απαράδεκτη απόφαση που βγήκε σήμερα. Δεν είναι τόσο η ποινή που επέβαλαν αλλά τόσο ο τρόπος τον οποίον χρησιμοποίησαν μέσα στο δικαστήριο για να επιβάλουν αυτή την ποινή. Είναι εντελώς απαράδεκτο για την ελληνική δικαιοσύνη να έχει τέτοιους δικαστικούς λειτουργούς. Θα δικαιωθούμε στην έφεση γιατί τα λάθη του νοσοκομείου Κοζάνης ήταν εγκληματικά. Δεν είναι δυνατόν να παρακάμπεται η γνωμάτευση ενός εξέχοντα επιστήμονα, του Ματθαίου Τσούγκα, και να λαμβάνεται υπόψιν μία ατελής υποτιθέμενη γνωμάτευση του διευθυντή της χειρουργικής του Μαμάτσειου νοσοκομείου. Τα μόνα έσοδα που έχω είναι η σύνταξή μου που ανέρχεται στα 1.250 ευρώ, ενώ η σύζυγός μου παίρνει 400 ευρώ. Το σπίτι μας είναι υπερχρεωμένο», ανέφερε ο κατηγορούμενος, εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης.

 

Νωρίτερα, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο χειρούργος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Μιχάλης Δουλγεράκης, κατέθεσε πως «το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση, σχεδόν ημιθανές, με δυσκολία στην αναπνοή, απροσδιόριστο καρδιακό σφυγμό… βρισκόταν σε βαρύτατο σοκ. Αμέσως ξεκίνησε η ανάνηψη με όλα τα πρωτόκολλα στη βασική υποστήριξη ζωής, δίνοντας προτεραιότητα στον αεραγωγό, δηλαδή στην αναπνοή».

 

Για κατάσταση που δύσκολα ήταν αναστρέψιμη και απαγόρευε ακόμα και τη διασωλήνωση του 5χρονου, έκανε λόγο και η αναισθησιολόγος. Επεσήμανε πως «διασωλήνωση δεν μπορούσε να γίνει, το παιδί είχε διάχυτη αιμορραγία. Είχε πολλά κατάγματα, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, έγιναν τα πάντα, αλλά το παιδί δεν ανταποκρίθηκε».

 

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα του 2016, όταν η μητέρα με το ανήλικο παιδί επισκέφθηκε το σπίτι των κατηγορουμένων. Σε ανύποπτο χρόνο, ο 5χρονος δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από τα σκυλιά.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author