«Κλείνει» το Λονδίνο μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

Estimated read time 1 min read

Στην κλίμακα 3, την αυστηρότερη στη Μεγάλη Βρετανία όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό μπαίνει το Λονδίνο, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.  Το γεγονός επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας Ματ Χανκοκ.

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες.

Ήδη, βουλευτές και επιχειρήσεις αντιδρούν με την απόφαση, προειδοποιώντας ότι θα καταστρέψει το εμπόριο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπως και τις παμπ, τα εστιατόρια και τους πολιτιστικούς χώρους, ενώ οι καταναλωτές από τη ζώνη κατηγορίας 2 θα απαγορεύεται να ψωνίζουν σε μεγάλα καταστήματα, όπως αυτά που βρίσκονται στην Oxford Street.

«Λουκέτο» θα βάλουν επίσης και τα θέατρα του West End, μετά τις αυριανές παραστάσεις τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει εκθετική έκρηξη των κρουσμάτων σε δήμους του Λονδίνου και μάλιστα σε ορισμένες από τις σημαντικότερες περιοχές μετακινήσεων, όπως το Hertfordshire και το Essex, οι οποίες επίσης θα περάσουν στην κλίμακα 3.

Παράλληλα, το Κεντ, που επίσης βρίσκεται στην κατηγορία 3, μπορεί να δει νέους περιορισμούς, καθώς τα κρούσματα δεν υποχωρούν.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν επίσημα το απόγευμα

Ο Ματ Χάνκοκ θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις το μεσημέρι, έχοντας με τη δήλωσή του προαναγγείλει επί της ουσίας σε περισσότερα μέτρα στο Λονδίνο για να αναχαιτίσει την πανδημία. Στη συνέχεια θα ηγηθεί συνέντευξης τύπου.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι θα επανεξετάζει το καθεστώς των περιοχών κάθε δύο εβδομάδες, με την τελευταία στις 2 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί σε ισχύ ήδη από σήμερα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η κατηγορία 3 θα ήταν καταστροφική για τις επιχειρήσεις, εάν δεν υπάρξει επιπλέον βοήθεια και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει ειδική μέριμνα, καθώς όπως είπε στο Sky News, «ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος μήνας για πολλές επιχειρήσεις».

Πάντως κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δεν θα αλλάξουν οι οδηγίες για την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για μια περιορισμένη χαλάρωση, ωστόσο είναι σημαντικό για τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες.

Σε υγειονομικό συναγερμό 17 δήμοι του Λονδίνου

Σε γράμμα του προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο Καν ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 32 τοπικές περιοχές στην πρωτεύουσα.

Επίσης σε 17 δήμους καταγράφονται 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Χάβερινγκ, με 1.314 κρούσματα από τις 9 Δεκεμβρίου, κάτι που αντιστοιχεί σε 506,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ειδήσεις σήμερα

Νέα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τα Χριστούγεννα – Ανοίγουν αύριο τα κέντρα αισθητικής

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ – Στη Νέα Υόρκη χορηγήθηκαν οι πρώτες δόσεις

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι πιέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author