Thursday, March 28 2024

«Κλείδωσε» η τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου, ποιους θα αφορά (βίντεο)

Estimated read time 1 min read

«Κλειδώνει» όπως φαίνεται έπειτα από την κοινή συνεδρίαση λοιμωξιολόγων και επιτροπής εμβολιασμού, η τρίτη – ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για κάποιες ομάδες του πληθυσμού.


Η τρίτη δόση φαίνεται πως θα αφορά ανθρώπους ανοσοκατεσταλμένους, που έχουν κάνει μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού των οστών, είναι καρκινοπαθείς υπό χημειοθεραπεία, νεφροπαθείς και άτομα με HIV.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, τα άτομα αυτά δείχνουν μικρότερη ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο, που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ, θα μπορούσαν με την τρίτη δόση να φτάσουν στα επίπεδα των υπολοίπων εμβολιασμένων.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας και οι εμβολιασμοί αναμένεται να αρχίσουν από τον Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η τρίτη – ενισχυτική δόση, θα γίνεται τουλάχιστον 28 μέρες μετά την δεύτερη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν άμεσα, το αργότερο μέσα στο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για να λάβει κάποιος ενισχυτική δόση του εμβολίου θα πρέπει να έχουν περάσει 28 ημέρες από τη δεύτερη δόση.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Dikaiologitika.gr

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author

Εμβόλιο – «Κλειδώνει» η τρίτη δόση – Ποιους αφορά – Ειδήσεις – νέα

Εμβόλιο – «Κλειδώνει» η τρίτη δόση – Ποιους αφορά

You May Also Like: