“Κλείδωσε” η τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Estimated read time 1 min read

«Κλειδώνει», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο σε χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβρη, αν επιχειρησιακά είναι έτοιμο το σύστημα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η 3η δόση θα χορηγηθεί σε άτομα με σημαντική ανοστοκαταστολή. Δηλαδή σε άτομα που έχουν μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά και για καρκινοπαθείς υπό χημειοθεραπεία, αλλά νεφροπαθείς. Επίσης, το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.

Στο ερώτημα γιατί επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα, η απάντηση βρίσκεται σε μελέτες που έδειξαν ότι το 75% των ανοσοκατεσταλμένων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, δεν αναπτύσσουν καλή ανοσοαπόκριση, με αυτή να αγγίζει το 35% και έχει αποδειχθεί ότι με την τρίτη δόση οι ανοσοκατεσταλμένοι δύνανται να φτάσουν έως το 85%, όπως δηλαδή και οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

Στο τραπέζι της συζήτησης για ενδεχόμενη χορήγηση της 3ης δόσης βρίσκονται επίσης οι ηλικιωμένοι καθώς και οι υγειονομικοί.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την χορήγηση της 3ης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους αναμένονται άμεσα.



Πηγή άρθρου www.enikos.gr

You May Also Like

More From Author