«Κινδύνεψαν αρκετά κελιά», λέει μοναχός

Estimated read time 1 min read

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το πρωί εναέριες και πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο στην σκήτη της Αγίας Άννας,  στο Άγιο Όρος.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μοναχός και γραμματέας στο «Περιβόλι της Παναγίας» στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ με αποτέλεσμα το έργο της κατάσβεσης να είναι δύσκολο:

«Αν και στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι,  η κατάσταση φαίνεται να έχει βελτιωθεί. Ήταν γύρω στις οκτώ το πρωί όταν μαθεύτηκε. Όλα ξεκίνησαν -άγνωστο πώς-  από την σκήτη της Αγίας Άννας,  που ανήκει στην ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας. όπου είχε ξεσπάσει μια φωτιά με κατεύθυνση προς την παραλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αρκετά κελιά. Η μάχη που δόθηκε ήταν να μην περάσει η φωτιά προς την χαράδρα, καθώς το σημείο είναι δύσβατο. Αν περνούσε,  θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τουλάχιστον τα 7 μποφόρ, αλλά μετά από αγώνα η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί προς την θάλασσα. Πετούν συνεχώς αεροπλάνα, ενώ στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική και το Λιμενικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλια Νόβα: Το μανιφέστο για τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης που επέλεξε να φορέσει

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author