Κιβωτός του κόσμου: Φόβος και απειλές «μπλοκάρουν» τις καταθέσεις – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Κιβωτός του κόσμου: Τα παιδιά φαίνεται πως διστάζουν να προχωρήσουν σε επίσημες καταθέσεις φοβούμενα «αντίποινα», που θα είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός της δομής και αβοήθητα.

Με ένα τείχος φόβου έχουν έρθει αντιμέτωπες οι εισαγγελικές αρχές στην προσπάθεια τους να ολοκληρώσουν την έρευνα για την «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναφέρουν πως όσοι έχουν μιλήσει δέχονται απειλές.

Μάλιστα, ο 19χρονος που με την κατάθεσή του για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο, αλλά και ένας συνομήλικός του που επιβεβαίωσε όσα περιέγραψε ο πρώτος, φαίνεται πως έχουν στοχοποιηθεί και δέχονται απειλές μετά την απόφασή τους να απευθυνθούν στις Αρχές.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται πως έχει επηρεάσει και άλλα παιδιά, για τα οποία από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί έως σήμερα, υπάρχουν υπόνοιες σεξουαλικής κακοποίησής τους. Πρόκειται για παιδιά που εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε δομές της οργάνωσης και για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Όμως, τα παιδιά φαίνεται πως διστάζουν να προχωρήσουν σε επίσημες καταθέσεις φοβούμενα «αντίποινα», που θα είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός της δομής και αβοήθητα. Πηγή αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι ήδη τα συγκεκριμένα πρόσωπα μιλούν με παιδαγωγούς και παιδοψυχολόγους προκειμένου να αντιληφθούν πως πλέον δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται, αφού η διοίκηση της οργάνωσης έχει αλλάξει.

Το κατώφλι των δυο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση έχουν περάσει συνολικά 12 μάρτυρες πρώην εργαζόμενοι και παιδαγωγοί στις δομές της κιβωτού, αλλά και πρώην φιλοξενούμενοι. Ο κύκλος των καταθέσεων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ οι εισαγγελείς ανηλίκων αναμένεται να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, που έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

Πάντως, από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις φαίνεται πως επιβεβαιώνονται από τους μάρτυρες οι καταγγελίες περί σωματικής κακοποίησης, με ξύλο, απομόνωση, στέρηση τροφής, αλλά και καταναγκαστική εργασία.

Τέσσερα πρόσωπα στο κάδρο

Την ίδια ώρα, σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον πατέρα Αντώνιο, συγγενείς του οποίου επικοινώνησαν με την εισαγγελία για να δηλώσουν πως παραμένει στη διάθεση της Δικαιοσύνης, αν χρειαστεί να κληθεί.

Τα μέτωπα που αντιμετωπίζει είναι δύο, αφού εκτός από τις καταγγελίες για κακοποιήσεις, ξετινάζονται και τα οικονομικά της οργάνωσης, αλλά και προσωπικά του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Πηγές από το περιβάλλον τους επιμένουν πως ο έλεγχος θα αποδείξει πως στους λογαριασμούς βρίσκονται μόνο χρήματα της μισθοδοσίας. Ήδη, το ζευγάρι έπειτα από πολυήμερο «κάστινγκ» επέλεξε ως νομικούς του παραστάτες τους Θρασύβουλο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο, οι οποίοι θα χαράξουν την υπερασπιστική γραμμή του ζευγαριού εφόσον βέβαια κληθεί από τη Δικαιοσύνη.

Στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει τρια ακόμη πρόσωπα, που εργάζονται στη δομή. Πρόκειται για δύο άνδρες, που ζούσαν από παιδιά στην οργάνωση και με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι, και μια γυναίκα. Όλοι εμφανίζονται να είχαν κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά.

Ο ένας εκ την εργαζομένων βρίσκεται στην Αθήνας και οι άλλοι δυο φαίνεται πως είναι ζευγάρι που απασχολείται στη δομή στα Γιάννενα. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο άνδρας είναι 34 ετών και μπήκε στη δομή στα 9 του χρόνια ως πρόσφυγας από το Ιράκ και έφτασε να γίνει γενικός διευθυντής της δομής. Μάλιστα, πήρε στο πλευρό του και τη γυναίκα του, ενώ είχε προσλάβει αρκετά μέλη της οικογένειάς του.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: Καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί

Κιβωτός του Κόσμου: «Χτυπούσαν και έβαζαν το παιδί μου στο κλουβί»

Κιβωτός του Κόσμου: Σκισμένα τιμολόγια στα σκουπίδια έξω από δομή



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author