Κιβωτός του Κόσμου: Η τιμωρία της καρέκλας στη μέση κενού δωματίου – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Πατέρας δύο παιδιών που ζούσαν για χρόνια στην «Κιβωτό του Κόσμου» και πλέον έχουν ενηλικιωθεί περιγράφει στο Newsbomb κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα τα παιδιά του

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Πατέρας δύο παιδιών που ζούσαν για χρόνια στο ίδρυμα και πλέον έχουν ενηλικιωθεί περιγράφει στο Newsbomb κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα τα παιδιά του.

«Όσο έβλεπα τα παιδιά μου εκεί μέσα δεν μου έλεγαν κάτι, ίσως φοβούνταν να πουν. Όταν βγήκε η κόρη μου η μεγάλη, μου είπε πέντε πράγματα. Τιμωρίες, ξύλο. Μετά βγήκε και ο γιος μου, όταν έγινε 18 ετών, και μου είπε τα ίδια. Τους έβαζαν σε ένα δωμάτιο με μία καρέκλα στη μέση για πολλές ώρες για να σκεφτούν. Μέσα σε ένα δωμάτιο κενό, μία καρέκλα στη μέση, κλείνανε την πόρτα και καθόντουσαν εκεί στην καρέκλα να σκεφτούν το λάθος που τους έλεγαν ότι είχαν κάνει. Ακόμα μου είπαν για σφαλιάρες, τιμωρίες, ότι τους έβαζαν συνέχεια να πλένουν πιάτα και άλλα τέτοια πράγματα».

Στην ερώτηση εάν θα κινηθεί νομικά, ο πατέρας των παιδιών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο: «Όσον αφορά στα παιδιά είναι πλέον ενήλικα και μπορούν να κινηθούν όπως εκείνα νομίζουν». Η οικογένεια ζει στην Αθήνα και δεν εξεπλάγη με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των δύο Εισαγγελέων Ανηλίκων που έχουν αναλάβει την υπόθεση για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών για την Κιβωτό του Κόσμου

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν ταξίδια που είχε κάνει στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου σε δομές του ιδρύματος εκτός Αθηνών αλλά και τρεις εργαζόμενοι που ανήκαν στο στενό περιβάλλον του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένα από τα ταξίδια του στελέχους της ΜΚΟ σε δομή που βρίσκεται σε νησί έγινε –σύμφωνα με την καταγγελία- η σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου, η κατάθεση του οποίου αναμένεται να δρομολογήσει δικαστικές εξελίξεις.

Το στέλεχος αυτό είχε επισκεφτεί επίσης για μεγάλο διάστημα δομή της Πελοποννήσου, ταξίδι που επίσης θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας. Όσον αφορά στις σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόκειται για άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της ΜΚΟ που ελέγχεται για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το στέλεχος είχε τους τρεις αυτούς εργαζομένους σαν οικογένειά του.

Και οι τρεις είχαν υπάρξει ως παιδιά φιλοξενούμενοι της Κιβωτού, μέχρι που μετά από πολλά χρόνια αποφασίστηκε να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι. Αυτοί οι τρεις εργαζόμενοι φαίνεται ότι αναλάμβαναν να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν εντός των δομών, όσον αφορά σε συμπεριφορές που κρίνονταν ότι ήταν εκτός κανόνων της ΜΚΟ ή παραβατικές.

Από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη συγκεκριμένη υπόθεση, υπήρξαν και πληροφορίες για ταξίδια ανηλίκων που ζουν σε δομές του ιδρύματος, τα οποία θα εξεταστούν για το κατά πόσο δικαιολογούνταν. Θα ερευνηθεί δηλαδή εάν οι μετακινήσεις συγκεκριμένων ανηλίκων από τη μία δομή της Κιβωτού στην άλλη έγιναν βάσει πρωτοκόλλου ή όχι.

Σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες, υπήρχαν μετακινήσεις παιδιών που χαρακτηρίζονται παράξενες. Έτσι θα εξεταστεί εάν οι μετακινήσεις αυτές είχαν σχέση με κακοποιητικές συμπεριφορές που κάποιοι ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι. Πιο συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί εάν δικαιολογούνται συγκεκριμένες «διαδρομές» από δομές της περιφέρειας στην Αθήνα και αντίστροφα ή ακόμα και μετακινήσεις από τη μία δομή της περιφέρειας σε άλλη.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση στη Δικαιοσύνη το στέλεχος του ιδρύματος που καταγγέλλεται για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author