Κεφαλονιά: Πώς άλλαξε η συμπεριφορά του 23χρονου στον στρατό

Estimated read time 1 min read

Τις απαντήσεις για το τι ήταν αυτό που οδήγησε στο θάνατο, τον πρωτότοκο γιό τους, μέσω της νομικής οδού, θα προσπαθήσουν να πάρουν οι γονείς του 23χρονου Κυριάκου Ευαγγελάτου, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένειά του έδωσε τέλος στη ζωή του, το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι ρίχνοντας το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά, μη αντέχοντας το bullying και τα καψόνια στο στρατό, που υπηρετούσε τη θητεία του.

Σύμφωνα με την οικογένεια, αλλά και το φιλικό περιβάλλον του 23χρονου, ο Κυριάκος είχε πέσει θύμα bullying κατά τη θητεία του στο στρατό, από φαντάρους και αξιωματικούς που του έκαναν καψόνια, δημιουργώντας του ψυχολογική πίεση την οποία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί. Χθες έγινε η κηδεία του νεαρού στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, απ’οπου καταγόταν, ενώ ο πατέρας του κ. Μάκης Ευαγγελάτος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο θάνατος του παιδιού του δεν ήταν ατύχημα αλλά αυτοκτονία εξαιτίας bullying. «Δεν πέθανε από ατύχημα. Ο γιος μου έβαλε τέλος στη ζωή του. Τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα, τον προέτρεπα να υπηρετήσει την πατρίδα γιατί πίστευα ότι αυτό ήταν το σωστό, όπως έκανα κι εγώ. Όμως, εκεί που πήγε τού ασκήθηκε ψυχολογική βία από φαντάρους και υψηλόβαθμούς αξιωματικούς» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του Κυριάκου, ο 23χρονος είχε παρουσιαστεί για την στρατιωτική του θητεία πριν από περίπου 6 μήνες. Ύστερα από κάποιο διάστημα διέκοψε τη θητεία του, ενώ σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές παρουσιάστηκε στην Πάτρα στις 24 Ιανουαρίου του 2021 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού. Από την ημέρα που παρουσιάστηκε, πάντα σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μέχρι και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου έφυγε από τη ζωή, είχε λάβει σχεδόν 20 ήμερες άδεια και είχε παραμείνει στο στρατόπεδο μόνο δέκα ημέρες.

Το τι συνέβη τις δέκα αυτές ημέρες, αλλά και νωρίτερα, από την αρχή της θητείας του, θα αναζητήσει μέσω της νομικής οδού η οικογένειά του, η οποία ισχυρίζεται ότι το παιδί της είχε τεράστια αλλαγή στη συμπεριφορά του, από τότε που υπηρετούσε στον στρατό. Οι καταγγελίες της οικογένειας για bullying στο στρατό έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ στο facebook ιστοσελίδας της Πάτρας, ένας χρήστης υποστήριξε σε σχόλιό του ότι υπηρετούσε μαζί με τον Κυριάκο στην Πάτρα και ότι ήρθε με μετάθεση, ενώ έδειχνε πάρα πολύ φοβισμένο. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο χρήστης ανέφερε: «Επειδή υπηρετούσαμε μαζί με τον Κυριάκο αρχικά να του πω καλό παράδεισο κρίμα φίλε μου πριν λίγες μέρες κάναμε υπηρεσία μαζί και τώρα μαθαίνω αυτό. Δεύτερον το παιδι έχει λίγες μέρες που ηρθε μετάθεση Πάτρα και ειδικά από φαντάρους είναι απίθανο να έχει δεχτεί μπουλινγκ κατά τη γνώμη μου μιας και κάναμε παρεα αυτές τις λίγες μέρες που ήταν εδώ. Δευτερον επειδή την πρώτη του υπηρεσία στην πατρα την είχαμε μαζί το παιδι ήταν φοβισμενο ήδη σε βαθμό που δεν δικαιολογουταν. Καλο θα ήταν σε τέτοιες στιγμές αντί να κατηγορουμε να αναλογιζόμαστε τις ευθυνες μας. Σε λίγες μερες να θέλησε να βάλει τέρμα στη ζωή του αποκλείεται. Το παιδι το κουβαλούσε αυτό που είχε μέσα του δεν ξέρω αν περνουσε καλά σπίτι του πραγματικα. Κρίμα Κυριάκο κρίμα… Ο θεος να ανάπαυσει την ψυχή σου. Και οποίος και να έφταιγε αυτός δεν ήσουν εσυ αν και στο τέλος εσυ την πληρωσες ρε μεγάλε..».

Θέση στην συγκεκριμένη υπόθεση πήρε και το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος, όπου σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι θα πρέπει η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ερευνήσουν την υπόθεση. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ενώ όλοι μας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων στο χώρο του πολιτισμού και αθλητισμού, δεν μπορεί κανείς να αδιαφορήσει για τα αντίστοιχα δραματικά περιστατικά που μαστίζουν τον Στρατό.

Οι καταγγελίες τόσο για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις όσο και τα πολύ άγρια καψόνια που συχνά λαμβάνουν τον χαρακτήρα μπούλινγκ, αυξάνονται. Δραματικά επεισόδια που έχουν παρελθόν και δυστυχώς παρόν, με συνέπεια ακόμη και Αυτοκτονίες-Δολοφονίες συναδέλφων φαντάρων. Πρόσφατα, πατέρας αποκάλυψε ότι το 23χρονο στρατευμένο παιδί Κ.ΕΥΑΓ. που υπηρετούσε σε μονάδα της Αχαϊας, αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying στο στρατό. Η οικογένεια του άτυχου συναδέλφου που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά, το μεσημέρι του Σαββάτου, καταγγέλλει ότι το παιδί τους δεχόταν bullying κατά τη στρατιωτική του θητεία.

kyriakos3



Αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη και την οδύνη του για την τραγική απώλεια. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό της οικογένειας, των φίλων και συναδέλφων του. Απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν το δραματικό περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί κανείς νέα παιδιά να οδηγούνται στον θάνατο στην Στρατό. Να μας Υποχρεώνουν σε Στρατιωτική θητεία και να μας ωθούν στην Αυτοκτονία-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ εξαιτίας της βαρβαρότητας που πηγάζει από τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον σεξισμό τους. Συνάδελφοι, γονείς, μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή».

Η συμπεριφορά του άλλαξε από τότε που βρέθηκε στον Έβρο

Ο Κυριάκος, αυτός ο αγαθός γίγαντας των σχεδόν 2 μέτρων, το ευγενικό και χαμογελαστό παιδί από το Ληξούρι, παρουσιάστηκε πριν από περίπου 6 μήνες στον στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του. Από τη στιγμή που βρέθηκε στον Έβρο και μετά η συμπεριφορά του, άλλαξε άρδην, σύμφωνα με φίλους και συγγενείς που μίλησαν στο protothema.gr. Η αλλαγή αυτή οφειλόταν σε απίστευτα καψόνια που γίνονταν εις βάρος του, για τα οποία ενημέρωνε τους φίλους του στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του 23χρονου στα καψόνια που του γίνονταν ήταν να του βάζουν στάχτη στον καφέ του μέχρι και ακαθαρσίες από κόπρανα στο κρεβάτι του!

Ο Κυριάκος ήταν ένα παιδί αρκετά ευαίσθητο μη μπορώντας να αντεπεξέλθει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ήρθε από την Πάτρα, όπου υπηρετούσε, με 7ημερη άδεια και έμεινε για δυο ημέρες στην Αθήνα με τον αδελφό του, ο οποίος είχε ένα πρόβλημα υγείας να αντιμετωπίσει. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ έφθασαν στην Κεφαλονιά.

Το βράδυ εκείνο μίλησε στους γονείς του για όλα όσα του συνέβαιναν. Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο το πρωί ξύπνησε με άλλη διάθεση μη δείχνοντας το τι είχε αποφασίσει να κάνει. Έφαγε όλη η οικογένεια μαζί, γέλασαν, τραγούδησαν και προς το μεσημέρι τους είπε ότι φεύγει για να δει την κοπέλα του. Φίλησε ένα ένα τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία δεν έδωσαν σημασία μιας και o Κυριάκος ήταν διαχυτικός με αγκαλιές και φιλιά στα αγαπημένα του πρόσωπα. Πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε από το Ληξούρι με προορισμό το Αργοστόλι, για να συναντηθεί με την κοπέλα του στην οποία είχε πει να τον περιμένει στο δρόμο.

Πράγματι ο Κυριάκος, όπως είπαν στο protothema.gr φίλοι του, πέρασε με το αυτοκίνητο από το σημείο που τον περίμενε η κοπέλα του, αλλά δεν σταμάτησε. Είχε πάρει απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του, ρίχνοντας το αυτοκίνητό του στη θάλασσα. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε στα παγωμένα νερά της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου απέναντι από το Αργοστόλι, όταν δύτης του Λιμενικού βρήκε το πτώμα του Κυριάκου μέσα στο βυθισμένο αυτοκίνητό του.

«Όλοι θα πληρώσουν» είπε ο πατέρας του

Χθες μετά το τέλος της κηδείας ο πατέρας του 23χρονου ζήτησε και έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα λέγοντας ότι ο γιος του αυτοκτόνησε από το bullying που δεχόταν στο στρατό, ενώ μιλώντας και στο protothema.gr ανέφερε: «Ο γιος μου έδωσε τέλος στη ζωή του. Τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως την υπηρέτησα και εγώ. Τον προέτρεπα γιατί αυτό θεωρούσα ότι ήταν το σωστό, όπως έκανα και εγώ. Δυστυχώς όμως εκεί που πήγε του ασκήθηκε απίστευτη ψυχολογική βία και από φαντάρους και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ήταν πυροβολητής και υπηρετούσε στην Πάτρα. Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, γιατί δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα παιδιά όπως εγώ. Γιατί κανένας γονέας δεν αξίζει αυτό το πράγμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι. Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος έπεσε στη θάλασσα, βυθίστηκε στο νερό με τον νεαρό να μην το εγκαταλείπει. Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν τις αρχές και αμέσως στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού για την ανάσυρση του οδηγού και την ανέλκυση του οχήματος.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Πανδημία-Χιλή: Ξεπέρασαν τα 800.000 τα κρούσματα και πάνω από 20.100 τα θύματα

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: 7,9 εκατ. Τεξανοί συνεχίζουν να έχουν προβλήματα με την ύδρευση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author