Κατασχέθηκε στην Ιταλία το πολυτελές γιοτ Ρώσου ολιγάρχη – Από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αξίας 350 εκατ. ευρώ

Estimated read time 1 min read

Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν το πολυτελές γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Η δήλωση αναφέρει πως το σκάφος – που ονομάζεται «SY A» αξίζει περίπου 530 εκατομμύρια ευρώ και ήταν αγκυροβολημένο στο βορειοανατολικό λιμάνι της Τεργέστης.

Ο Μελνιτσένκο έκανε την περιουσία του χάρη στον άνθρακα και τα λιπάσματα. Το SY A, το οποίο σημαίνει «ιστιοπλοϊκό γιοτ Α», πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ γιοτ στον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί την κατάσχεση την περασμένη εβδομάδα ενός γιοτ που ανήκε στον πλουσιότερο άνδρα της Ρωσίας, Αλεξέι Μορντάσοφ, στον απόηχο των κυρώσεων της Δύσης εναντίον Ρώσων ολιγαρχών που θεωρούνται πρόσωπα του στενού κύκλου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Αντρέι Μελνιτσένκο

Σε πλήρη εφαρμογή οι κυρώσεις της ΕΕ κατά Ρώσων ολιγαρχών προσκείμενων στον Πούτιν

Ο Μελνιτσένκο ήταν ένα από τα πρόσωπα στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στις 9 Μαρτίου, εναντίον Ρώσων ολιγαρχών. Στην απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ σημειώνεται πως ο Μελνιτσένκο και άλλοι 36 ιδιοικτήτες επιχειρήσεων συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία για να συζητήσουν τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο των κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ αναφέρει: «Το γεγονός ότι προσκλήθηκε να παραστεί σε αυτή τη συνάντηση δείχνει ότι είναι μέλος του στενότερου κύκλου του Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι υποστηρίζει ή εφαρμόζει ενέργειες ή πολιτικές που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

«Δείχνει επίσης ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε οικονομικούς τομείς παρέχοντας μια σημαντική πηγή εσόδων στην κυβέρνηση της Ρωσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author