Κατάθεση εμπλέκει Μαρκογιαννάκη σε υπεράσπιση επίορκου εφοριακού

Καμμένος: Προσβάλλουν το πολίτευμα πρωθυπουργός – συγκυβέρνησηΔεν απαντούν για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την ονομασία των ΣκοπίωνΚαμμένος: Προσβάλλουν το πολίτευμα πρωθυπουργός - συγκυβέρνησηΓια απαξίωση του θεσμού του Κοινοβουλίου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, καταγγέλλοντας την «άρνηση» του κ. Σαμαρά να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει.

«Έχω υποβάλλει επτά επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό με θέμα τις διαπραγματεύσεις υπό το Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων και άλλες δύο για την υπόθεση Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ και εκείνος αρνείται να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει. Αναλόγως πράττουν και τα μέλη της κυβέρνησής του σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών» αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι «αγνοεί συστηματικά τους Βουλευτές που τον καλούν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο» και υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνησή του προσβάλλουν το πολίτευμα και απαξιώνουν τους θεσμούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Η προκλητική συμπεριφορά αγγίζει τα όρια της συνταγματικής εκτροπής και ας συνειδητοποιήσει έστω και αυτή τη στιγμή ότι ‘καθήκον’ του Πρωθυπουργού είναι να διασφαλίζει την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» καταλήγει ο κ. Καμμένος.

Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author