Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Ο Νοέμβριος μάς στοιχειώνει

Estimated read time 1 min read

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο κ. Νίκος Καπραβέλος Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», για την αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, τονίζοντας ότι η λήψη μέτρων είναι επιτακτική ανάγκη.

Με το παράδειγμα του σφοδρότατου δεύτερου κύματος στη Θεσσαλονίκη να δείχνει τον δρόμο, ο κ. Καπραβέλος κατέστησε σαφές ότι η λήψη νέων μέτρων είναι αδήριτη ανάγκη.

Στην Τουρκία η ελληνική διπλωματική αποστολή – Οι στόχοι της Άγκυρας και οι προσδοκίες της Αθήνας από τον διάλογο

«Ήταν αναμενομένο με τέτοια αύξηση του ιικού γορτίου στα λύματα… μας στοιχειώνει ο Νοέμβριος. Η αύξηση είναι δυνατό καμπανάκι για μας για να αποφύγουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος.

» Με την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων, με βάση ότι η ανοσία είναι χαμηλή και βάσει της αντοχής του ΕΣΥ, το ”βλέπουμε και κάνουμε” είναι ολέθριο. Το ”προβλέπουμε και αποτρέπουμε” πρέπει να υπάρχει» ανέφερε συγκεκριμένα.

Αυστηροποίηση των μέτρων

«Να γίνει αυστηροποίηση των μέτρων, όχι μόνο των ελέγχων. Είναι κρίσιμη η φάση που διανύουμε, πάμε να προλάβουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος που θα καταστρέψει την οικονομία και την υγεία. Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα διασποράς. Ανοίξαμε με τη χαλαρότητα, κι αυτό είναι το τίμημα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, τόνισε: «Κατά τη γνώμη μου τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν. Δεν είναι μόνο η μετάδοση από τα παιδιά σε γονείς, αλλά κι η κινητικότητα και η αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει ανισότητα μεταξύ των μαθητών. Και τρίτον, ό,τι χάνεται στα σχολεία μπορούμε να το αναπληρώσουμε, ενώ στην οικονομία είναι δύσκολο να ανακάμψει… Η οικονομία δύσκολα ανακάμπτει»

Αναφορικά στην πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική, σημείωσε: «Υπάρχει πολύς συνωστισμός στην Αθήνα, δεν ξέρω αν η συρρίκνωση του χρόνου θα οδηγήσει σε αύξηση του συνωστισμού. Υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού. Προκρίνω το κλείσιμο των σχολείων».

Βιασμός 11χρονης : Εμετικά αμετανόητος ο προπονητής – «Να παραδεχτούν πως με ήθελαν για γαμπρό»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tanea.gr

You May Also Like

More From Author