Καλύτερη η εικόνα από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρμάρι

Estimated read time 1 min read

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που ξύπνησε μνήμες.  Η φωτιά ξεκίνησε να καίει δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στους οικισμούς «Κοκκίνης» και «Συνεταιρισμός Ιατρών». Διατάχθηκε επίσης μερική εκκένωση και στο Μαρμάρι. 

Στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα και ένα πεζοπόρο. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν για ρίψεις και εναέρια μέσα (9 ελικόπτερα). Εξαιτίας των ανέμων επιχειρεί μόνο ένα αεροσκάφος πυρόσβεσης. 

Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ενισχύσεις έχουν φτάσει στο σημείο από Αλιβέρι και Χαλκίδα ενώ επιχειρούν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Καρύστου.

Νωρίτερα

► Διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων  έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.

► Σε άμεση ετοιμότητα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, τέθηκαν ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί. 

Βίλια

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 σε δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author