Κακοκαιρία «Μήδεια»: Διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια -Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Προβλήματα και στην κυκλοφορία στους δρόμους προκαλεί στην Αττική η κακοκαιρία «Μήδεια», ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν και με την ηλεκτροδότηση.

Λόγω της έντασης της χιονόπτωσης έχουν δημιουργηθεί προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια και η τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία στην Λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος της οδού Αγ. Τριάδος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γέρακα. Η κυκλοφορία ωστόσο αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.

Προβλήματα ωστόσο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην ηλεκτροδότηση. Περιοχές στα βόρεια προάστια όπως η Δροσιά, η Εκάλη, το Μαρούσι και η Νέα Ιωνία, έχουν διακοπές ρεύματος, που οφείλεται είτε στην κακοκαιρία, είτε από πτώσεις δέντρων που έχουν σημειωθεί, καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί τη νύχτα στην περιοχή. Η πυροσβεστική έχει κληθεί μάλιστα να παρέμβει και στις περισσότερες περιοχές έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει πως σε συνέχεια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκληθεί και συνεχίζουν να προκαλούνται αρκετές ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης Τάσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επελαύνει η «Μήδεια»: Χιονίζει στην Αττική -Επί ποδός οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική -Εχει δεχθεί 245 κλήσεις από την Κυριακή

Αναλυτικότερα, αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της σφοδρής κακοκαιρίας σε πλήρη ετοιμότητα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος, επισκέφτηκαν τα Β. Προάστια της Αττικής, στις περιοχές όπου τα συνεργεία της Εταιρίας επιχειρούσαν για την επανηλεκτροδότησή τους.

Ταυτόχρονα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στη Εύβοια, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων».



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author