Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε κίνδυνο τρεις εργαζόμενοι λιμνοδεξαμενής στον Αλμυρό

Estimated read time 1 min read

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethessalia.gr, τρεις εργαζόμενοι στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού κινδυνεύουν και η ΕΜΑΚ δίνει αγώνα για να τους προσεγγίσει. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η Υπηρεσία έχει κληθεί για 28 απομακρύνσεις ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι το απόγευμα έφυγαν από το εργοτάξιο και παρασύρθηκαν από τα νερά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η πυροσβεστική ήταν αδύνατον να τους προσεγγίσει.

Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αλμυρού. Τα πράγματα σοβαρεύουν πάει για κλείσιμο η εθνική… Υπερχειλιζει ο χειμαρρος του Αλμυρού…

Posted by Giannis Margelos on Friday, 18 September 2020

Όπως περιγράφει στην ιστοσελίδα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη «ζούμε ένα θρίλερ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με την ίδια, ελικόπτερο δεν μπορεί να σηκωθεί λόγω των ανέμων και το αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί. «Είναι τρεις άνθρωποι που για να σωθούν έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο».

Η ίδια εξηγεί πως προσπαθεί να τους προσεγγίσει η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπιστριοφόρο.

Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα είναι αλλεπάλληλα στον Αλμυρό, καθώς κινδυνεύει να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο Νότιο τμήμα του Αλμυρού.

Σύμφωνα με την Τροχαία μάλιστα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 286ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αλμυρού, στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω συσσώρευσης υδάτων.

LamiaReport.gr: Βροχή Αλμυρός εθνική οδός

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα. Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε. Καταστράφηκε και η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία Βόλου-Αλμυρού διεξάγεται πλέον μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που κατέβασαν οι δρόμοι, απορροφήθηκαν γρήγορα από το αποχετευτικό δίκτυο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πέθανε ο εμβληματικός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Ιανός» – Μέχρι την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα

Τσιόδρας: Στο «πορτοκαλί» η Αττική – Πάμε στη λήψη περισσότερων μέτρων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author