Κακοκαιρία Ιανός – Ιθάκη: Ένας τραυματίας και 39 σκάφη βυθίστηκαν ή υπέστησαν ζημιές

Estimated read time 1 min read

Μεγάλες καταστροφές σε δομές και σκάφη στα λιμάνια της Ιθάκης άφησε στο πέρασμά του από την Ιθάκη ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, ο οποίος έπληξε το νησί του Ιονίου, μαζί με την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Ένας 64χρονος άνδρας τραυματίστηκε και διασώθηκε από το Λιμενικό, ενώ βρισκόταν σε αγκυροβολημένο σκάφος και 39 σκάφη εότε βυθίστηκαν, είτε υπέστησαν ζημιές κατά το πέρασμα του κυκλώνα από τα λιμάνια της Ιθάκης.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό:

Τριάντα εννέα (39) συνολικά σκάφη, διαφόρων τύπων, βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου 17-18/09/2020 στην Ιθάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ ένα (01) σκάφος προσάραξε και ένα (01) υπέστη υλικές φθορές. Ειδικότερα:

-στο λιμένα Βαθέος και όρμου Δεξά βυθίστηκαν δεκαεπτά (17) σκάφη και ένα (01) υπέστη υλικές φθορές,

-στο λιμένα Κιονίου βυθίστηκαν είκοσι (20) σκάφη,

-στο λιμένα Πόλις Σταυρού Ιθάκης βυθίστηκαν δύο (02) σκάφη και

-στην περιοχή του όρμου Σχίνου Ιθάκης προσάραξε ένα (01) σκάφος επί της ακτής.

Διαπιστώθηκε απογευματινές ώρες της 18-09-2020 ο τραυματισμός ενός 64χρονου άνδρα που επέβαινε σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο μέσο του λιμένος Κιονίου και με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πρωινές ώρες της 19-09-2020 στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, απ’ όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, εξήλθε αυθημερόν.

Από τα προαναφερόμενα συμβάντα δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πλην φερτών υλικών στο λιμένα Βαθέος Ιθάκης.

Από τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους σε όλα τα παραπάνω σκάφη μέχρι προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Ιράκ: Κλείνουν τα σύνορα για τους αλλοδαπούς

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κεντρική Τουρκία

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Ένας τραυματίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author