Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση και στην Αττική

Estimated read time 1 min read

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό προκαλεί ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι αναμένονται στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 11 προς Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό, στις νότιες περιοχές της Αττικής και στο Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένονται ισχυρές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζεται ο άνεμος (αριστερά) και η βροχόπτωση (δεξιά) που αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 11 προς Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020.

20201211_attica

Η πρόγνωση του καιρού

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

– Σήμερα Παρασκευή από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο την Αττική. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

– Το Σάββατο (12-12-2020) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά διαστήματα την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα.

-Την Κυριακή, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα βαθμιαία τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

-Τη Δευτέρα την ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τοπικά στο Ιόνιο την Παρασκευή (11-12-2020) και στο Αιγαίο το Σάββατο (12-12-2020) και την Κυριακή (13-12-2020). Βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) εντάσεως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο.

Η Ορεινή Ναυπακτία, «φόρεσε» τα καλά της

Ήδη, στην ορεινή Ναυπακτία τις τελευταίες ώρες χιονίζει συνεχώς.

Δείτε από το npress.gr εντυπωσιακές εικόνες από την Γραμμένη Οξυά:

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το Τζουμέρκα (eurokinissi)

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: AstraZeneca και Ρωσία ξεκινούν δοκιμές για να συνδυάσουν τα εμβόλιά τους!

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ο πλήρης οδικός χάρτης των γιορτών – Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Μητσοτάκης: Η απειλή κυρώσεων στην Τουρκία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author